Een consortium onder leiding van Siemens IT Solutions & Services (SIS) heeft smakelijke ict-brok in de wacht gesleept bij de Europese Commissie. 114 miljoen euro over 6 jaar voor de it-ondersteuning van gebruikers.

Het consortium Gisis bestaat uit Siemens IT Solutions & Services (SIS), Getronics Belgium en het Luxemburgse Intrasoft. Ze mogen zich verheugen op een raamcontract voor de it-ondersteuning van de gebruikers bij de Europese instellingen ter waarde van iets meer dan 114 miljoen euro, verspreid over 6 jaar. Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie motiveert de lange duur met de argumenten dat de complexiteit voor het opzetten van de werkzaamheden aanzienlijk is en dat aan- en uitloopperiodes noodzakelijk zijn.

Het consortium zal instaan voor de uitbouw en het beheer van een centrale helpdesk, die momenteel ongeveer 60.000 incidenten per jaar moet kunnen verwerken. Ook staan de firma's in voor het beheer en de ondersteuning van een service management tool voor zo'n 1050 operatoren die verspreid zijn over de 43 directoraten-generaal. Verder is er de algemene logistieke ondersteuning, zoals ict-leveringen, -installaties of -verwijderingen. Lokaal (lees: in kantoren van EU-instellingen van Brussel over Duitsland en Frankrijk tot in Spanje) moet het consortium ook nog zowat 8500 pc's draaiende kunnen houden.

Aan de aanbesteding hangt nog een 'uitlopertje' vast van bijna 2,4 miljoen euro voor de kwaliteitscontrole en extra consultancy. Dat deel van het raamcontract is volgens een cascademechanisme gegund aan Quint Wellington Redwood uit Amsterdam, Deloitte Enterprise Risk Services uit Brussel en PriceWaterhouseCoopers EU Services uit Brussel.

Een consortium onder leiding van Siemens IT Solutions & Services (SIS) heeft smakelijke ict-brok in de wacht gesleept bij de Europese Commissie. 114 miljoen euro over 6 jaar voor de it-ondersteuning van gebruikers. Het consortium Gisis bestaat uit Siemens IT Solutions & Services (SIS), Getronics Belgium en het Luxemburgse Intrasoft. Ze mogen zich verheugen op een raamcontract voor de it-ondersteuning van de gebruikers bij de Europese instellingen ter waarde van iets meer dan 114 miljoen euro, verspreid over 6 jaar. Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie motiveert de lange duur met de argumenten dat de complexiteit voor het opzetten van de werkzaamheden aanzienlijk is en dat aan- en uitloopperiodes noodzakelijk zijn. Het consortium zal instaan voor de uitbouw en het beheer van een centrale helpdesk, die momenteel ongeveer 60.000 incidenten per jaar moet kunnen verwerken. Ook staan de firma's in voor het beheer en de ondersteuning van een service management tool voor zo'n 1050 operatoren die verspreid zijn over de 43 directoraten-generaal. Verder is er de algemene logistieke ondersteuning, zoals ict-leveringen, -installaties of -verwijderingen. Lokaal (lees: in kantoren van EU-instellingen van Brussel over Duitsland en Frankrijk tot in Spanje) moet het consortium ook nog zowat 8500 pc's draaiende kunnen houden. Aan de aanbesteding hangt nog een 'uitlopertje' vast van bijna 2,4 miljoen euro voor de kwaliteitscontrole en extra consultancy. Dat deel van het raamcontract is volgens een cascademechanisme gegund aan Quint Wellington Redwood uit Amsterdam, Deloitte Enterprise Risk Services uit Brussel en PriceWaterhouseCoopers EU Services uit Brussel.