De Duitse technologiegroep Siemens verwacht aanzienlijk minder winst te boeken dan het voordien had voorspeld. De grootste tegenvaller is - zo zegt het bedrijf - voor dit kwartaal, met 900 miljoen euro minder.

De 900 miljoen euro voor dit kwartaal zou de grootste brok van het slechte nieuws zijn, aldus Siemens. Het hoeft geen betoog dat het Siemens-aandeel op de beurs vanochtend stevig zakte.

Het bedrijf noemt ordervertragingen en afzeggingen bij de divisies energie, transport en ict (Siemens IT Solutions & Services) als redenen voor de lagere winst. Bij die laatste lagen de problemen grotendeels bij projecten in het Verenigd Koninkrijk, naast het afzeggen van een grote bestelling.

Siemens bevestigt de financiële doelstellingen voor 2010 en zegt definitief op het goede spoor te zullen zitten in 2009.

De Duitse technologiegroep Siemens verwacht aanzienlijk minder winst te boeken dan het voordien had voorspeld. De grootste tegenvaller is - zo zegt het bedrijf - voor dit kwartaal, met 900 miljoen euro minder. De 900 miljoen euro voor dit kwartaal zou de grootste brok van het slechte nieuws zijn, aldus Siemens. Het hoeft geen betoog dat het Siemens-aandeel op de beurs vanochtend stevig zakte. Het bedrijf noemt ordervertragingen en afzeggingen bij de divisies energie, transport en ict (Siemens IT Solutions & Services) als redenen voor de lagere winst. Bij die laatste lagen de problemen grotendeels bij projecten in het Verenigd Koninkrijk, naast het afzeggen van een grote bestelling. Siemens bevestigt de financiële doelstellingen voor 2010 en zegt definitief op het goede spoor te zullen zitten in 2009.