Het chemiebedrijf Solvay dat actief is in 50 landen en de hoofdzetel in Brussel heeft, heeft een managed services overeenkomst gesloten met Siemens Enterprise Communications. Het gaat om vijfjarig contract, waarbij initieel een OpenScape voice-oplossing met 5000 poorten uitgerold wordt in België. Mogelijk komen nadien ook de vestigingen van Solvay in Frankrijk en Italië aan de beurt.

Eind juni zal de oplossing volledig redundant geïmplementeerd worden in het Brusselse datacenter van Solvay. In een eerste fase worden 500 poorten op de centrale SIP-softswitch aangesloten. De decentrale locaties zullen uitgerust worden met HiPath 4000-systemen. Solvay vervangt via de nieuwe oplossing een netwerk van verschillende pbx-systemen, waarbij het netwerkbeheer erg complex geworden was.

Het chemiebedrijf Solvay dat actief is in 50 landen en de hoofdzetel in Brussel heeft, heeft een managed services overeenkomst gesloten met Siemens Enterprise Communications. Het gaat om vijfjarig contract, waarbij initieel een OpenScape voice-oplossing met 5000 poorten uitgerold wordt in België. Mogelijk komen nadien ook de vestigingen van Solvay in Frankrijk en Italië aan de beurt. Eind juni zal de oplossing volledig redundant geïmplementeerd worden in het Brusselse datacenter van Solvay. In een eerste fase worden 500 poorten op de centrale SIP-softswitch aangesloten. De decentrale locaties zullen uitgerust worden met HiPath 4000-systemen. Solvay vervangt via de nieuwe oplossing een netwerk van verschillende pbx-systemen, waarbij het netwerkbeheer erg complex geworden was.