De LDorado software van COMSA is marktleider op het gebied van automotive bekabeling en engineering software in Duitsland. Het COMSA-team en de -technologie sluit volgens Siemens aan op de Mentor-afdeling van Siemens PLM Software. Hiermee worden belangrijke mogelijkheden voor kabelboom-engineering en ontwerpgegevensanalyse verder uitgebreid binnen het Siemens-portfolio.

"De overname van COMSA maakt deel uit van Siemens' constante investeringen in de automotive industrie", vertelt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens PLM Software in een verklaring.

"De combinatie van Siemens en de COMSA-oplossingen en -specialisten zorgt voor een unieke positie binnen de industrie. Samen gaan we elektrische systemen en kabelbomen naar een hoger niveau brengen. Dit is nodig om te voldoen aan de toenemende eisen van elektrische en zelfrijdende voertuigen. Deze oplossingen en mogelijkheden zijn belangrijk voor de klanten van COMSA en Siemens wereldwijd."

De overname zelf dateert van 3 december. Hoeveel Siemens betaalt voor de overname maakt het niet bekend.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

De LDorado software van COMSA is marktleider op het gebied van automotive bekabeling en engineering software in Duitsland. Het COMSA-team en de -technologie sluit volgens Siemens aan op de Mentor-afdeling van Siemens PLM Software. Hiermee worden belangrijke mogelijkheden voor kabelboom-engineering en ontwerpgegevensanalyse verder uitgebreid binnen het Siemens-portfolio."De overname van COMSA maakt deel uit van Siemens' constante investeringen in de automotive industrie", vertelt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens PLM Software in een verklaring."De combinatie van Siemens en de COMSA-oplossingen en -specialisten zorgt voor een unieke positie binnen de industrie. Samen gaan we elektrische systemen en kabelbomen naar een hoger niveau brengen. Dit is nodig om te voldoen aan de toenemende eisen van elektrische en zelfrijdende voertuigen. Deze oplossingen en mogelijkheden zijn belangrijk voor de klanten van COMSA en Siemens wereldwijd."De overname zelf dateert van 3 december. Hoeveel Siemens betaalt voor de overname maakt het niet bekend.In samenwerking met Dutch IT-Channel.