Het Duitse technologieconcern Siemens verwacht enkele miljarden kosten wegens herstructureringsplannen en een verregaande ombouw van het concern.

Alleen al de geplande besparingen in de verkoop en administratie zouden een kostenplaatje van 800 miljoen tot 1,1 miljard euro dragen. Daarbij komen onder andere nog kosten voor herstructureringen in verkeerstechniek en in de gezondheidssector. Verder is er een last van bijna een miljard euro te verwachten uit de verkoop van 51 procent van telecomdivisie Siemens Enterprise Communications (SEN) aan de Amerikaanse investeringsgroep Gores Group.

Bron: Belga

Het Duitse technologieconcern Siemens verwacht enkele miljarden kosten wegens herstructureringsplannen en een verregaande ombouw van het concern. Alleen al de geplande besparingen in de verkoop en administratie zouden een kostenplaatje van 800 miljoen tot 1,1 miljard euro dragen. Daarbij komen onder andere nog kosten voor herstructureringen in verkeerstechniek en in de gezondheidssector. Verder is er een last van bijna een miljard euro te verwachten uit de verkoop van 51 procent van telecomdivisie Siemens Enterprise Communications (SEN) aan de Amerikaanse investeringsgroep Gores Group. Bron: Belga