Siemens is uitgekeken op zijn negen jaar oude samenwerkingsverband met het Japanse Fujitsu. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een anonieme bron. Het Duitse concern zou zijn Aziatische partner in een brief hebben laten weten dat het zijn aandeel in de joint venture wil verzilveren.

De krant gaat er van uit dat deze stap de voorbode is van de totale ontmantelling van Fujitsu-Siemens Computers, dat steeds meer concurrentie ondervindt van spelers zoals Dell en HP. Hoewel beide partijen zich onthouden van commentaar op het bericht, zouden tegenvallende resultaten Siemens-topman Peter Löscher finaal over de streep getrokken hebben.

Een eventuele verkoop van het Siemens-aandeel in de joint venture, zou passen in de 'strategie' van Siemens om te pas en te onpas participaties en bedrijfstakken van de hand te doen om herstructureringen te bekostigen.

Fujitsu zou in een zulk een scenario het recht hebben om als eerste te bieden op het Siemens-belang in de onderneming. The Wall Street Journal gaat er echter van uit dat Fujitsu zal passen voor die eer. Topman Kuniaki Nozoe liet eerder op de week immers weten dat hij meer heil ziet in mobiele telefoons.

Een andere optie is dat een derde partij alle aandelen overneemt. Dit was het geval bij Lenovo, dat enkele jaren terug de pc-afdeling van IBM toevoegde aan zijn portfolio. De waarde van Fujitsu-Siemens zou tussen de twee en de drie miljard euro bedragen.

Siemens is uitgekeken op zijn negen jaar oude samenwerkingsverband met het Japanse Fujitsu. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een anonieme bron. Het Duitse concern zou zijn Aziatische partner in een brief hebben laten weten dat het zijn aandeel in de joint venture wil verzilveren. De krant gaat er van uit dat deze stap de voorbode is van de totale ontmantelling van Fujitsu-Siemens Computers, dat steeds meer concurrentie ondervindt van spelers zoals Dell en HP. Hoewel beide partijen zich onthouden van commentaar op het bericht, zouden tegenvallende resultaten Siemens-topman Peter Löscher finaal over de streep getrokken hebben. Een eventuele verkoop van het Siemens-aandeel in de joint venture, zou passen in de 'strategie' van Siemens om te pas en te onpas participaties en bedrijfstakken van de hand te doen om herstructureringen te bekostigen. Fujitsu zou in een zulk een scenario het recht hebben om als eerste te bieden op het Siemens-belang in de onderneming. The Wall Street Journal gaat er echter van uit dat Fujitsu zal passen voor die eer. Topman Kuniaki Nozoe liet eerder op de week immers weten dat hij meer heil ziet in mobiele telefoons. Een andere optie is dat een derde partij alle aandelen overneemt. Dit was het geval bij Lenovo, dat enkele jaren terug de pc-afdeling van IBM toevoegde aan zijn portfolio. De waarde van Fujitsu-Siemens zou tussen de twee en de drie miljard euro bedragen.