De Canadese modemfabrikant Sierra Wireless verkoopt zijn divisie voor mobiele netwerkkaarten aan het Amerikaanse netwerkbedrijf Netgear voor omgerekend 107 miljoen euro.

De AirCard-dochter van Sierra Wireless wordt overgenomen door Netgear. De Amerikaanse netwerkspecialist betaalt er 138 miljoen dollar voor in cash en neemt ook 6,5 miljoen dollar schulden mee over. Ruim 160 werknemers van Sierra Wireless stappen over naar Netgear. Tenzij er nog bezwaren komen van regelgevende instanties komt AirCard in maart definitief in handen van Netgear.

AirCard is de geregistreerde merknaam die Sierra Wireless gebruikt voor zijn mobiele breedbandkaarten in USB-, PCMCIA- en ExpressCard-formaten. Sierra Wireless wil het geld dat het aan de deal overhoudt (ongeveer 100 miljoen dollar netto), gebruiken voor verdere overnames in de M2M (Machine-to-Machine) markt. M2M is een dienst waarmee machines zoals snoepautomaten of energiemeters draadloos informatie uitwisselen over het gsm/gprs-netwerk. Sierra Wireless wil zich verder in die groeiende markt specialiseren. Tegen 2020, zo luiden de schattingen, zouden er in Europa al 3,5 miljard toestellen met ons en elkaar communiceren via m2m. Dat betekent die markt tegen dan een omzet zal bereiken van 215 miljard euro .

De Canadese modemfabrikant Sierra Wireless verkoopt zijn divisie voor mobiele netwerkkaarten aan het Amerikaanse netwerkbedrijf Netgear voor omgerekend 107 miljoen euro.De AirCard-dochter van Sierra Wireless wordt overgenomen door Netgear. De Amerikaanse netwerkspecialist betaalt er 138 miljoen dollar voor in cash en neemt ook 6,5 miljoen dollar schulden mee over. Ruim 160 werknemers van Sierra Wireless stappen over naar Netgear. Tenzij er nog bezwaren komen van regelgevende instanties komt AirCard in maart definitief in handen van Netgear. AirCard is de geregistreerde merknaam die Sierra Wireless gebruikt voor zijn mobiele breedbandkaarten in USB-, PCMCIA- en ExpressCard-formaten. Sierra Wireless wil het geld dat het aan de deal overhoudt (ongeveer 100 miljoen dollar netto), gebruiken voor verdere overnames in de M2M (Machine-to-Machine) markt. M2M is een dienst waarmee machines zoals snoepautomaten of energiemeters draadloos informatie uitwisselen over het gsm/gprs-netwerk. Sierra Wireless wil zich verder in die groeiende markt specialiseren. Tegen 2020, zo luiden de schattingen, zouden er in Europa al 3,5 miljard toestellen met ons en elkaar communiceren via m2m. Dat betekent die markt tegen dan een omzet zal bereiken van 215 miljard euro .