Geen plaats meer hebben in je broekzak en moeten kiezen tussen je pakje Marlboro-lights of je mobieltje: rokers hebben het vast al eens meegemaakt. Een Chinese producent van mobiele telefoons speelt daar nu handig op in met een gsm die niet alleen het uiterlijk heeft van een pakje sigaretten, maar ook plaats biedt aan zeven kankerstokjes.

De telefoon, die het uiterlijk meekreeg van het in China erg bekende merk Chonghwa, is een dual-band toestel met ingebouwde mp3-speler en 0,8 megapixel camera. Het hebbedingetje moet 100 dollar kosten.

Het toeval wil dat Shangai Tobacco, de firma achter Chonghwa, onlangs nog waarschuwingen de wereld instuurde voor nep sigaretten van zijn bekende merk. De waarschuwing had toen alvast geen betrekking op de mobiele telefoon, maar het valt te betwijfelen of de gsm-producent in kwestie wel voldoende licenties bekomen heeft om zijn nieuwste model aan de man te kunnen brengen.

Geen plaats meer hebben in je broekzak en moeten kiezen tussen je pakje Marlboro-lights of je mobieltje: rokers hebben het vast al eens meegemaakt. Een Chinese producent van mobiele telefoons speelt daar nu handig op in met een gsm die niet alleen het uiterlijk heeft van een pakje sigaretten, maar ook plaats biedt aan zeven kankerstokjes. De telefoon, die het uiterlijk meekreeg van het in China erg bekende merk Chonghwa, is een dual-band toestel met ingebouwde mp3-speler en 0,8 megapixel camera. Het hebbedingetje moet 100 dollar kosten. Het toeval wil dat Shangai Tobacco, de firma achter Chonghwa, onlangs nog waarschuwingen de wereld instuurde voor nep sigaretten van zijn bekende merk. De waarschuwing had toen alvast geen betrekking op de mobiele telefoon, maar het valt te betwijfelen of de gsm-producent in kwestie wel voldoende licenties bekomen heeft om zijn nieuwste model aan de man te kunnen brengen.