De Franse it-dienstverlener SII die in ons land al een paar grote contracten in de wacht sleepte, opent begin september een filiaal in België.

SII werd in '79 opgericht door de huidige topman Bernard Huvé en verstrekt it-advies en -dienstverlening. Het bedrijf met hoofdzetel in Parijs noteerde in 2006 een omzet van 127, 32 miljoen euro (+20,3% tov vorig boekjaar) en een netto-resultaat van 7,84 miljoen euro (+6,2%) met om en bij de 1800 werknemers. In augustus van dit jaar zijn dat er al 2000 geworden en in totaal moeten er dit jaar 700 nieuwe ingenieurs bijkomen. Zestig procent van de SII-omzet komt uit technologisch advies en 40 procent uit systeemintegratie.

SII is in Frankrijk vooral actief bij grote bedrijven als France Télécom, EADS of Thales. Anderhalf jaar geleden trad het voor het eerst buiten de landsgrenzen met de opening van een filiaal in Polen en later een antenne in Tsjechië. Nu is België aan de beurt. "Wij hadden al een aantal klanten in België, waaronder Fortis, Alstom, Cofidis en Yves Rocher, die tot hiertoe vanuit Frankrijk bediend werden. Wij hebben besloten een lokale structuur op poten te zetten om die bestaande klanten beter te ondersteunen en om onze activiteiten in België aan te zwengelen," verklaart Bernard Huvé.

Philippe Herrman, tot voor kort commercieel verantwoordelijke van Native IT Consulting gespecialiseerd in it-advies, -ontwikkeling en -dienstverlening, wordt de baas van het nieuwe filiaal.

De Franse it-dienstverlener SII die in ons land al een paar grote contracten in de wacht sleepte, opent begin september een filiaal in België. SII werd in '79 opgericht door de huidige topman Bernard Huvé en verstrekt it-advies en -dienstverlening. Het bedrijf met hoofdzetel in Parijs noteerde in 2006 een omzet van 127, 32 miljoen euro (+20,3% tov vorig boekjaar) en een netto-resultaat van 7,84 miljoen euro (+6,2%) met om en bij de 1800 werknemers. In augustus van dit jaar zijn dat er al 2000 geworden en in totaal moeten er dit jaar 700 nieuwe ingenieurs bijkomen. Zestig procent van de SII-omzet komt uit technologisch advies en 40 procent uit systeemintegratie. SII is in Frankrijk vooral actief bij grote bedrijven als France Télécom, EADS of Thales. Anderhalf jaar geleden trad het voor het eerst buiten de landsgrenzen met de opening van een filiaal in Polen en later een antenne in Tsjechië. Nu is België aan de beurt. "Wij hadden al een aantal klanten in België, waaronder Fortis, Alstom, Cofidis en Yves Rocher, die tot hiertoe vanuit Frankrijk bediend werden. Wij hebben besloten een lokale structuur op poten te zetten om die bestaande klanten beter te ondersteunen en om onze activiteiten in België aan te zwengelen," verklaart Bernard Huvé. Philippe Herrman, tot voor kort commercieel verantwoordelijke van Native IT Consulting gespecialiseerd in it-advies, -ontwikkeling en -dienstverlening, wordt de baas van het nieuwe filiaal.