De Iraans-Amerikaanse venture capitalist Shervin Pishevar laat in een reeks tweets weten dat hij financiële steun wil verlenen aan een campagne om van Californië een eigen land te maken. Later herhaalde hij die uitspraken ook tegenover CNBC.

Californië is als hoofdkwartier van de halve Westerse technologiewereld een belangrijk onderdeel van de VS. Steden als San Francisco zijn tegelijk zeer liberaal gezind met 85 procent van de stemmen voor Clinton.

Al is die voorsprong in de hele staat iets kleiner met 61% van de stemmen voor Clinton tegenover 33,7 procent voor Donald Trump die intussen de overwinning als volgende Amerikaanse president op zak heeft. Of een afscheiding er effectief zou komen lijkt onwaarschijnlijk, alleen al omdat er wederzijdse toestemming moet zijn.

De Iraans-Amerikaanse venture capitalist Shervin Pishevar laat in een reeks tweets weten dat hij financiële steun wil verlenen aan een campagne om van Californië een eigen land te maken. Later herhaalde hij die uitspraken ook tegenover CNBC.Californië is als hoofdkwartier van de halve Westerse technologiewereld een belangrijk onderdeel van de VS. Steden als San Francisco zijn tegelijk zeer liberaal gezind met 85 procent van de stemmen voor Clinton.Al is die voorsprong in de hele staat iets kleiner met 61% van de stemmen voor Clinton tegenover 33,7 procent voor Donald Trump die intussen de overwinning als volgende Amerikaanse president op zak heeft. Of een afscheiding er effectief zou komen lijkt onwaarschijnlijk, alleen al omdat er wederzijdse toestemming moet zijn.