Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), het coördinerend orgaan van de Belgische diamantsector, heeft de infrastructuurwerken van zijn nieuwe computerzaal toevertrouwd aan Simac.

Het AWDC wil alle informaticasystemen van zijn lokale vestigingen centraliseren en van op afstand kunnen beheren. Tegen het einde van dit jaar neemt de organisatie de nieuwe computerzaal in gebruik. Simac zal het datacenter uitrusten met stroomvoorziening, bekabeling, brandveilige materialen en tien watergekoelde serverracks van de Spaanse constructeur Saifor. In het nieuwe datacenter zal Simac ook de noodstroomvoorziening voor de laboratoria en het datacenter scheiden. De huidige installatie bleek te beperkt om beiden van noodstroom te voorzien.

"In ons nieuw datacenter kunnen we de systemen van onze buitenlandse filialen onderbrengen en zijn we klaar voor een eventuele verdere internationale expansie van onze commerciële dochter HRD Antwerp", zegt Benny Jacobs, it-baas van het AWDC, in een persbericht. "De nieuwe systemen garanderen een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze servers en telecommunicatie-infrastructuur. 21 telefooncentrales in de Antwerpse diamantwijk maken er verbinding mee voor alle externe oproepen."

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), het coördinerend orgaan van de Belgische diamantsector, heeft de infrastructuurwerken van zijn nieuwe computerzaal toevertrouwd aan Simac. Het AWDC wil alle informaticasystemen van zijn lokale vestigingen centraliseren en van op afstand kunnen beheren. Tegen het einde van dit jaar neemt de organisatie de nieuwe computerzaal in gebruik. Simac zal het datacenter uitrusten met stroomvoorziening, bekabeling, brandveilige materialen en tien watergekoelde serverracks van de Spaanse constructeur Saifor. In het nieuwe datacenter zal Simac ook de noodstroomvoorziening voor de laboratoria en het datacenter scheiden. De huidige installatie bleek te beperkt om beiden van noodstroom te voorzien. "In ons nieuw datacenter kunnen we de systemen van onze buitenlandse filialen onderbrengen en zijn we klaar voor een eventuele verdere internationale expansie van onze commerciële dochter HRD Antwerp", zegt Benny Jacobs, it-baas van het AWDC, in een persbericht. "De nieuwe systemen garanderen een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze servers en telecommunicatie-infrastructuur. 21 telefooncentrales in de Antwerpse diamantwijk maken er verbinding mee voor alle externe oproepen."