Simac levert nieuw netwerk FOD Economie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Ict-integrator Simac staat de komende 6 jaar in voor de vernieuwing, controle en het onderhoud van het netwerk van de federale overheidsdienst (FOD) Economie. Het gaat om een contract van ongeveer 1,8 miljoen euro. De FOD Economie was op zoek naar een netwerk met een hogere capaciteit en beschikbaarheid. Alle 2500 medewerkers bellen namelijk over het netwerk en ook het interne dataverkeer groeit constant. Bovendien eisen toepassingen rond de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het interne datawarehouse, de digitalisering van de documentenstroom en ook het nieuwe platform voor collaborative working almaar meer van het interne netwerk.

Ict-integrator Simac staat de komende 6 jaar in voor de vernieuwing, controle en het onderhoud van het netwerk van de federale overheidsdienst (FOD) Economie. Het gaat om een contract van ongeveer 1,8 miljoen euro.

De FOD Economie was op zoek naar een netwerk met een hogere capaciteit en beschikbaarheid. Alle 2500 medewerkers bellen namelijk over het netwerk en ook het interne dataverkeer groeit constant. Bovendien eisen toepassingen rond de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het interne datawarehouse, de digitalisering van de documentenstroom en ook het nieuwe platform voor collaborative working almaar meer van het interne netwerk.

De FOD Economie koos ervoor om het beheer van het netwerk uit te besteden naar Simac. Die ict-integrator stond zelf al in voor de installatie en het beheer van de ip-telefonieoplossing bij de FOD. Simac zal de lokale netwerken op alle locaties uitrusten met switches en routers van Cisco. Voor de onderlinge verbinding tussen de locaties huurt Simac lijnen bij Telenet Solutions. Simac superviseert zelf alle systemen van op afstand vanuit zijn Network Operations Center.

Simac zorgt onder meer voor automatische load balancing in het netwerk. Ook combineert het SDSL-verbindingen met IP-over-coax, wat naar eigen zeggen het risico op uitval sterk vermindert.

“De grote centrale sites in Brussel worden (zoals vroeger) uitgerust met 100 Mbps fiberverbindingen”, legt sales & marketing director Johan Diels van Simac uit, “maar dubbel per gebouw in een actief-actief-configuratie, wat een hogere redundantie biedt, maar ook grotere doorgroeimogelijkheden naar toekomstig hogere debieten. Voor de andere sites te lande is er minimaal een verdubbeling (soms zelfs een vervierdubbeling) naar 4 Mbps, met nu ook een hogere betrouwbaarheid omdat we voor de backup verbinding het ‘LAN over Coax’-netwerk van Telenet gaan gebruiken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content