Ict-dienstenbedrijf Simac heeft het 'Servers 2010'-raamcontract in het de wacht gesleept.

Het 'Servers 2010'-raamcontract omvat niet alleen de levering van hard- en software van het datacenter van de provincie Vlaams-Brabant, maar ook diensten voor installatie, projectbeheer, onderhoud en advies. Het dienstencontract loopt over drie jaar.

De nieuwe raamrovereenkomst houdt onder meer de levering in van x64-servers van HP, Unix-servers van Sun Microsystems, virtualisatiesoftware van VMware en opslagservers van NetApp. "Dankzij server- en opslagvirtualisatie kunnen we met ons relatief kleine team veel meer realiseren dan voorheen", zegt Karl Pottie, Diensthoofd Computersystemen van de provincie Vlaams-Brabant, in een persbericht.

De oude systemen zal Simac onderbrengen in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding in het Vlaams-Brabantse Asse. In combinatie met het datacenter in het Leuvense provinciehuis beschikt de provincie zo over een redundante informatiearchitectuur.

Simac is geen nieuweling bij de provincie Vlaams-Brabant. Eerder leverde het bedrijf onder meer e-mailsoftware voor de duizend computergebruikers van de provincie.

Ict-dienstenbedrijf Simac heeft het 'Servers 2010'-raamcontract in het de wacht gesleept. Het 'Servers 2010'-raamcontract omvat niet alleen de levering van hard- en software van het datacenter van de provincie Vlaams-Brabant, maar ook diensten voor installatie, projectbeheer, onderhoud en advies. Het dienstencontract loopt over drie jaar. De nieuwe raamrovereenkomst houdt onder meer de levering in van x64-servers van HP, Unix-servers van Sun Microsystems, virtualisatiesoftware van VMware en opslagservers van NetApp. "Dankzij server- en opslagvirtualisatie kunnen we met ons relatief kleine team veel meer realiseren dan voorheen", zegt Karl Pottie, Diensthoofd Computersystemen van de provincie Vlaams-Brabant, in een persbericht. De oude systemen zal Simac onderbrengen in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding in het Vlaams-Brabantse Asse. In combinatie met het datacenter in het Leuvense provinciehuis beschikt de provincie zo over een redundante informatiearchitectuur. Simac is geen nieuweling bij de provincie Vlaams-Brabant. Eerder leverde het bedrijf onder meer e-mailsoftware voor de duizend computergebruikers van de provincie.