Er komen afgebakende zones waar de steps wel achtergelaten mogen worden aan het Sint-Joostplein, het Rogierplein, aan Madou en aan het metrostation Kruidtuin. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de gemeenteraad, die op 13 maart samenkomt.

De elektrische deelsteps van onder meer Lime hebben veel succes, en het is volgens de burgemeester daarom belangrijk om het gebruik ervan te reglementeren. 'We zijn uiteraard allemaal voor alternatieven om luchtvervuiling tegen te gaan, maar er zijn ook steeds meer elektrische fietsen en steps op de trottoirs. Ze verhinderen de doorgang van voetganger en mensen met een beperkte mobiliteit, en ze vormen ook een gevaar wanneer gebruikers met volle snelheid op het voetpad rijden', zegt Kir.

Van zodra de nieuwe regel van kracht wordt, zullen de steps die worden achtergelaten op het troittoir in beslag genomen worden en gebruikers kunnen GAS-boetes krijgen tot 350 euro. De bedrijven zullen bovendien moeten betalen om hun in beslag genomen voertuigen te recupereren.

Er komen afgebakende zones waar de steps wel achtergelaten mogen worden aan het Sint-Joostplein, het Rogierplein, aan Madou en aan het metrostation Kruidtuin. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de gemeenteraad, die op 13 maart samenkomt.De elektrische deelsteps van onder meer Lime hebben veel succes, en het is volgens de burgemeester daarom belangrijk om het gebruik ervan te reglementeren. 'We zijn uiteraard allemaal voor alternatieven om luchtvervuiling tegen te gaan, maar er zijn ook steeds meer elektrische fietsen en steps op de trottoirs. Ze verhinderen de doorgang van voetganger en mensen met een beperkte mobiliteit, en ze vormen ook een gevaar wanneer gebruikers met volle snelheid op het voetpad rijden', zegt Kir. Van zodra de nieuwe regel van kracht wordt, zullen de steps die worden achtergelaten op het troittoir in beslag genomen worden en gebruikers kunnen GAS-boetes krijgen tot 350 euro. De bedrijven zullen bovendien moeten betalen om hun in beslag genomen voertuigen te recupereren.