Siemens Enterprise Communications (SEN) heeft een belangrijke opdracht bij de stad Sint-Niklaas in de wacht gesleept. Het gaat om de volledige opfrissing van de ict-infrastructuur en de vernieuwing van het wide area netwerk (wan). In totaal is het raamcontract goed voor ruim 2,8 miljoen euro over 4 jaar.

SEN levert, zoals de stad Sint-Niklaas in het lastenboek gevraagd had, een Citrix-farm met thin clients (Igel), servers, notebooks, fat clients en de nodige software. "Voor het it-gedeelte hebben we vooral samengewerkt met onze partner Fujitsu", vertelt Stephan Moelans, head of sales bij SEN Belux. "Voor het wan zijn de switches afkomstig van het 'eigen' (vorig jaar opgeslorpte) Enterasys."

SEN won de aanbesteding onder meer van Telindus, RealDolmen en Ferranti. "We hebben SEN gekozen op basis van hun aanbod", zegt Guy Sertyn, hoofd informatica van de stad. "Ze waren niet de goedkoopste, maar konden wel de grootste technische waarde bieden. SEN koos onmiddellijk voor een bepaalde richting voor het project - meteen de juiste overigens - daar waar andere leveranciers in de eerste plaats voor een zo goedkoop mogelijk aanbod gingen." Een bewuste strategie, reageert Moelans. "We proberen onze klant steeds zo goed mogelijk aan te voelen. In dit geval hebben we het lastenboek maximaal gevolgd."

Overigens haalde Xylos het kleinste perceel binnen, de opleiding van de eindgebruikers, goed voor 36.770 euro.

Siemens Enterprise Communications (SEN) heeft een belangrijke opdracht bij de stad Sint-Niklaas in de wacht gesleept. Het gaat om de volledige opfrissing van de ict-infrastructuur en de vernieuwing van het wide area netwerk (wan). In totaal is het raamcontract goed voor ruim 2,8 miljoen euro over 4 jaar. SEN levert, zoals de stad Sint-Niklaas in het lastenboek gevraagd had, een Citrix-farm met thin clients (Igel), servers, notebooks, fat clients en de nodige software. "Voor het it-gedeelte hebben we vooral samengewerkt met onze partner Fujitsu", vertelt Stephan Moelans, head of sales bij SEN Belux. "Voor het wan zijn de switches afkomstig van het 'eigen' (vorig jaar opgeslorpte) Enterasys." SEN won de aanbesteding onder meer van Telindus, RealDolmen en Ferranti. "We hebben SEN gekozen op basis van hun aanbod", zegt Guy Sertyn, hoofd informatica van de stad. "Ze waren niet de goedkoopste, maar konden wel de grootste technische waarde bieden. SEN koos onmiddellijk voor een bepaalde richting voor het project - meteen de juiste overigens - daar waar andere leveranciers in de eerste plaats voor een zo goedkoop mogelijk aanbod gingen." Een bewuste strategie, reageert Moelans. "We proberen onze klant steeds zo goed mogelijk aan te voelen. In dit geval hebben we het lastenboek maximaal gevolgd." Overigens haalde Xylos het kleinste perceel binnen, de opleiding van de eindgebruikers, goed voor 36.770 euro.