Die conclusies trekt re/code, dat de digitale assistent van Apple opnieuw aan de tand voelde. Vorig jaar zette Stone Tempel Consulting Apple's Siri tegenover Google Now en Microsoft Cortana. Destijds was Siri geen partij voor Google Now. Cortana bakte er nog minder van bij het vinden van de juiste antwoorden.

Nu is de test in afgeslankte vorm gedaan door Siri de vragen voor te leggen waar ze in de vorige test de fout in ging, maar Google Now een goed antwoord gaf. Stone Temple legde Siri 475 vragen voor. Het resultaat was dat Siri's respons 32 procent was verbeterd.

Standaard IQ-test is een brug te ver

Siri werd ook aan een aantal IQ-tests onderworpen. De eerste was geïnspireerd op een Amerikaanse TV-show 'Are you smarter than a fifth grader'. Siri slaagde er in op slechts één van de vijf vragen een correct antwoord te geven, namelijk, welke planeet staat het dichts bij de zon. Het antwoord in Mercurius. Google Now wist er drie van de vijf goed op te lossen.

Met complexere vragen uit een standaard IQ-test (Wechsler) kon Siri helemaal niet over weg. Bijvoorbeeld de vraag 'Jan is 12 jaar en drie keer zo oud als zijn broer. Hoe oud is Jan als hij twee keer zo oud is als zijn broer?' leverde een reeks webzoekresultaten op met als zoekopdracht '12 jaar'.

Indraneel Mukherjee - een specialist in machine leren die door re/code om commentaar werd gevraagd - stelt dat de intelligentie van digitale assistenten nog mijlen ver staat van menselijke intelligentie. Die technologie bestaat gewoon nog niet. Het enige wat ze kunnen is helpen de tijd te bekorten die mensen besteden aan het zoeken naar oplossingen voor dagelijkse probleempjes, bijvoorbeeld 'Wat is de snelste route naar de luchthaven?'

Bron: Automatiseringgids

Die conclusies trekt re/code, dat de digitale assistent van Apple opnieuw aan de tand voelde. Vorig jaar zette Stone Tempel Consulting Apple's Siri tegenover Google Now en Microsoft Cortana. Destijds was Siri geen partij voor Google Now. Cortana bakte er nog minder van bij het vinden van de juiste antwoorden.Nu is de test in afgeslankte vorm gedaan door Siri de vragen voor te leggen waar ze in de vorige test de fout in ging, maar Google Now een goed antwoord gaf. Stone Temple legde Siri 475 vragen voor. Het resultaat was dat Siri's respons 32 procent was verbeterd.Standaard IQ-test is een brug te ver Siri werd ook aan een aantal IQ-tests onderworpen. De eerste was geïnspireerd op een Amerikaanse TV-show 'Are you smarter than a fifth grader'. Siri slaagde er in op slechts één van de vijf vragen een correct antwoord te geven, namelijk, welke planeet staat het dichts bij de zon. Het antwoord in Mercurius. Google Now wist er drie van de vijf goed op te lossen.Met complexere vragen uit een standaard IQ-test (Wechsler) kon Siri helemaal niet over weg. Bijvoorbeeld de vraag 'Jan is 12 jaar en drie keer zo oud als zijn broer. Hoe oud is Jan als hij twee keer zo oud is als zijn broer?' leverde een reeks webzoekresultaten op met als zoekopdracht '12 jaar'.Indraneel Mukherjee - een specialist in machine leren die door re/code om commentaar werd gevraagd - stelt dat de intelligentie van digitale assistenten nog mijlen ver staat van menselijke intelligentie. Die technologie bestaat gewoon nog niet. Het enige wat ze kunnen is helpen de tijd te bekorten die mensen besteden aan het zoeken naar oplossingen voor dagelijkse probleempjes, bijvoorbeeld 'Wat is de snelste route naar de luchthaven?' Bron: Automatiseringgids