Met de oprichting van Creator, samen met het Franse onderzoeksinstituut Institut Telecom en zijn Finse tegenhanger VTT, wil het collectief centrum van de Belgische technologische industrie Sirris innovatie stimuleren binnen een internationaal netwerk.

Sirris, dat in 1949 opgericht werd op initiatief van Agoria, groepeert vandaag meer dan 1800 bedrijven (waaronder 75 procent kmo's) die het centrum bijstaat met raad en daad in het opzetten van technologisch innovatie. In 2010 deed Sirris 5000 interventies bij bedrijven, waarvan ongeveer 60 procent technologisch advies was.

Om zich te wapenen tegen de uitdagingen waarmee innovatie binnen Europa te kampen heeft (lees: te weinig competente mensen, fragmentatie van de markt of de moeilijkheid om te besparen via schaalvergroting), heeft Sirris de handen in elkaar geslagen met twee Europese partners binnen het Creator-project. Doel is technologische innovatie te detecteren in een zo vroeg mogelijk stadium, die te analyseren en zo snel mogelijk uit te werken. Om dat te doen, is een internationaal netwerk nodig, vandaar de samenwerking met VTT en Institut Telecom.

De drie partners delen de gemeenschappelijke visie en doelstelling om de moeilijkheden weg te werken om snel innovatie op de markt te introduceren en om de complexiteit van technologie te verminderen. Dat alles via partnerschappen tussen de bedrijven van hun eigen netwerk. Het trio zegt open te staan voor andere partnerships, waarbij kmo's en leden van het eigen netwerk wel voorrang krijgen.

Met de oprichting van Creator, samen met het Franse onderzoeksinstituut Institut Telecom en zijn Finse tegenhanger VTT, wil het collectief centrum van de Belgische technologische industrie Sirris innovatie stimuleren binnen een internationaal netwerk. Sirris, dat in 1949 opgericht werd op initiatief van Agoria, groepeert vandaag meer dan 1800 bedrijven (waaronder 75 procent kmo's) die het centrum bijstaat met raad en daad in het opzetten van technologisch innovatie. In 2010 deed Sirris 5000 interventies bij bedrijven, waarvan ongeveer 60 procent technologisch advies was. Om zich te wapenen tegen de uitdagingen waarmee innovatie binnen Europa te kampen heeft (lees: te weinig competente mensen, fragmentatie van de markt of de moeilijkheid om te besparen via schaalvergroting), heeft Sirris de handen in elkaar geslagen met twee Europese partners binnen het Creator-project. Doel is technologische innovatie te detecteren in een zo vroeg mogelijk stadium, die te analyseren en zo snel mogelijk uit te werken. Om dat te doen, is een internationaal netwerk nodig, vandaar de samenwerking met VTT en Institut Telecom. De drie partners delen de gemeenschappelijke visie en doelstelling om de moeilijkheden weg te werken om snel innovatie op de markt te introduceren en om de complexiteit van technologie te verminderen. Dat alles via partnerschappen tussen de bedrijven van hun eigen netwerk. Het trio zegt open te staan voor andere partnerships, waarbij kmo's en leden van het eigen netwerk wel voorrang krijgen.