De 'Leeuw van de Export', een prijs van Flanders Investment & Trade (FIT) voor Vlaamse bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten, gaat dit jaar naar het familiebedrijf Skyline Communications uit Izegem in de categorie voor kleine bedrijven. Bij de middelgrote tot grote firma's is de winst voor milieubedrijf Waterleau uit Herent.

De winnaars ontvingen hun prijsin de Koningin Elisabethzaal uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters. Aan de trofee is geen geldbedrag verbonden, maar de laureaten mogen de

prestigieuze titel van de Leeuw van de Export wel een jaar lang gebruiken. Flanders Investment & Trade, het Agentschap voor Internationaal Ondernemen van de Vlaamse overheid, wil er het belang van de export voor de Vlaamse economie mee onderstrepen.

Skyline Communications ontwikkelt software voor de satelliet-, telecom- en broadcastsector en verdient volgens de jury de prijs omdat het zelf ontwikkelde softwareplatform DataMiner intussen een "mondiale referentie" is. "Het bedrijf is erin geslaagd in een niche een wereldmarktleider te worden", klinkt het. Bij Skyline Communications werken 70 mensen. Vorig jaar werd nog een omzet van 8,3 miljoen euro gerealiseeerd.

Bron: Belga

De 'Leeuw van de Export', een prijs van Flanders Investment & Trade (FIT) voor Vlaamse bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten, gaat dit jaar naar het familiebedrijf Skyline Communications uit Izegem in de categorie voor kleine bedrijven. Bij de middelgrote tot grote firma's is de winst voor milieubedrijf Waterleau uit Herent. De winnaars ontvingen hun prijsin de Koningin Elisabethzaal uit handen van Vlaams minister-president Kris Peeters. Aan de trofee is geen geldbedrag verbonden, maar de laureaten mogen de prestigieuze titel van de Leeuw van de Export wel een jaar lang gebruiken. Flanders Investment & Trade, het Agentschap voor Internationaal Ondernemen van de Vlaamse overheid, wil er het belang van de export voor de Vlaamse economie mee onderstrepen. Skyline Communications ontwikkelt software voor de satelliet-, telecom- en broadcastsector en verdient volgens de jury de prijs omdat het zelf ontwikkelde softwareplatform DataMiner intussen een "mondiale referentie" is. "Het bedrijf is erin geslaagd in een niche een wereldmarktleider te worden", klinkt het. Bij Skyline Communications werken 70 mensen. Vorig jaar werd nog een omzet van 8,3 miljoen euro gerealiseeerd. Bron: Belga