Videochats bestaan al tien jaar bij Skype en sinds zes jaar kan je ook vanaf een smartphone of tablet een webcamgesprek voeren met iemand. Video groepsgesprekken op pc kon je al een tijdje voeren maar voor mobiel bleef die functie uit.

Daar komt binnenkort verandering in zegt Skype. Het bedrijf plakt geen exacte datum op de lancering maar je kan je als gebruiker wel al registreren om er als eerste bij te zijn. De video groepsgesprekken worden uitgerold voor Android, iOS en Windows 10 (dat op termijn Windows Phone zal vervangen).

Nieuw is de functionaliteit echter niet. Zo biedt Google Hangouts de mogelijkheid al enkele jaren aan. Vermoedelijk is de uitrol dan ook een manier voor Skype om te voorkomen dat trouwe gebruikers de concurrentie uitproberen.

Videochats bestaan al tien jaar bij Skype en sinds zes jaar kan je ook vanaf een smartphone of tablet een webcamgesprek voeren met iemand. Video groepsgesprekken op pc kon je al een tijdje voeren maar voor mobiel bleef die functie uit.Daar komt binnenkort verandering in zegt Skype. Het bedrijf plakt geen exacte datum op de lancering maar je kan je als gebruiker wel al registreren om er als eerste bij te zijn. De video groepsgesprekken worden uitgerold voor Android, iOS en Windows 10 (dat op termijn Windows Phone zal vervangen).Nieuw is de functionaliteit echter niet. Zo biedt Google Hangouts de mogelijkheid al enkele jaren aan. Vermoedelijk is de uitrol dan ook een manier voor Skype om te voorkomen dat trouwe gebruikers de concurrentie uitproberen.