Skype intensiveert de samenwerking met webcamfabrikant Logitech. Het resultaat: high quality videocalls. Skype en Logitech hopen hiermee verder door te kunnen breken op de zakelijke markt.

Consumenten zijn al langer gewonnen voor videotelefonie over het Skype-netwerk. Maar liefst één op de vier Skype-oproepen wordt nu al vergezeld van een videosignaal. Bij bedrijven wordt er echter meestal nogal smalend gereageerd wanneer je een doodgewone webcam wilt inschakelen voor videoconferenties. Door de videokwaliteit aanzienlijk op te trekken, hopen zowel Skype als Logitech toch voet aan wal te krijgen.

Beide bedrijven werken overigens al sinds 2004 samen: bij de Logitech-producten worden bijvoorbeeld vouchers met gratis Skype-belminuten gebundeld. Een overeenkomst die Skype overigens ook met andere fabrikanten van randapparatuur heeft, zoals Plantronics. De samenwerking voor high quality videocalls is wél exclusief. "We hebben behoorlijk wat manuren gestopt in de optimalisatie van onze software", klinkt het bij Skype. "Samen met Logitech hebben we toch aanzienlijk wat technisch werk verzet om de webcams af te stemmen op onze belsoftware."

Het werk is overigens nog niet af: bij Skype is men vastbesloten om de compressie en de gebruikte videocodecs steeds verder te optimaliseren om de gebruikte bandbreedte te reduceren.

Ondertussen lanceert Skype ook een eigen telefoon. Met de Skypephone kunnen gebruikers volledig gratis met elkaar bellen. Ook sms'jes versturen kan, net als naar andere vaste én mobiele nummers bellen tegen een prepaid tarief. Skype werkt hiervoor samen met telecomaanbieder 3, die operationeel is in Groot-Brittannië, Scandinavië, Italië, Australië, Macau en Hongkong. Skype sluit niet uit dat het later ook met andere telco's afspraken zal maken om de Skypephone te verdelen.

Skype intensiveert de samenwerking met webcamfabrikant Logitech. Het resultaat: high quality videocalls. Skype en Logitech hopen hiermee verder door te kunnen breken op de zakelijke markt. Consumenten zijn al langer gewonnen voor videotelefonie over het Skype-netwerk. Maar liefst één op de vier Skype-oproepen wordt nu al vergezeld van een videosignaal. Bij bedrijven wordt er echter meestal nogal smalend gereageerd wanneer je een doodgewone webcam wilt inschakelen voor videoconferenties. Door de videokwaliteit aanzienlijk op te trekken, hopen zowel Skype als Logitech toch voet aan wal te krijgen. Beide bedrijven werken overigens al sinds 2004 samen: bij de Logitech-producten worden bijvoorbeeld vouchers met gratis Skype-belminuten gebundeld. Een overeenkomst die Skype overigens ook met andere fabrikanten van randapparatuur heeft, zoals Plantronics. De samenwerking voor high quality videocalls is wél exclusief. "We hebben behoorlijk wat manuren gestopt in de optimalisatie van onze software", klinkt het bij Skype. "Samen met Logitech hebben we toch aanzienlijk wat technisch werk verzet om de webcams af te stemmen op onze belsoftware." Het werk is overigens nog niet af: bij Skype is men vastbesloten om de compressie en de gebruikte videocodecs steeds verder te optimaliseren om de gebruikte bandbreedte te reduceren. Ondertussen lanceert Skype ook een eigen telefoon. Met de Skypephone kunnen gebruikers volledig gratis met elkaar bellen. Ook sms'jes versturen kan, net als naar andere vaste én mobiele nummers bellen tegen een prepaid tarief. Skype werkt hiervoor samen met telecomaanbieder 3, die operationeel is in Groot-Brittannië, Scandinavië, Italië, Australië, Macau en Hongkong. Skype sluit niet uit dat het later ook met andere telco's afspraken zal maken om de Skypephone te verdelen.