De Amerikaanse veilingsite eBay wil zijn dochteronderneming Skype afsplitsen en in 2010 naar de beurs brengen.

Skype, een specialist in gratis telefonie via het internet, zal volgens eBay in de eerste helft van 2010 naar de beurs gaan. De precieze datum zal worden bepaald "in functie van de marktomstandigheden".

Skype, een pionier op het gebied van internettelefonie, is in 2005 door Skype overgenomen voor een bedrag van 3,1 miljard dollar. Maar volgens de baas van eBay, John Donahoe, kan "door Skype als autonome, beursgenoteerde entiteit te laten opereren de waarde" van Skype "het beste worden geoptimaliseerd".

Door de afsplitsing krijgt Skype "de nodige middelen om zijn groei voort te zetten en te concurreren op de markt voor spraak en video op het internet", terwijl de groep eBay "zich zal kunnen concentreren op zijn twee centrale activiteiten": de veilingsite eBay en het online betaalsysteem PayPal.

De Amerikaanse veilingsite eBay wil zijn dochteronderneming Skype afsplitsen en in 2010 naar de beurs brengen. Skype, een specialist in gratis telefonie via het internet, zal volgens eBay in de eerste helft van 2010 naar de beurs gaan. De precieze datum zal worden bepaald "in functie van de marktomstandigheden". Skype, een pionier op het gebied van internettelefonie, is in 2005 door Skype overgenomen voor een bedrag van 3,1 miljard dollar. Maar volgens de baas van eBay, John Donahoe, kan "door Skype als autonome, beursgenoteerde entiteit te laten opereren de waarde" van Skype "het beste worden geoptimaliseerd". Door de afsplitsing krijgt Skype "de nodige middelen om zijn groei voort te zetten en te concurreren op de markt voor spraak en video op het internet", terwijl de groep eBay "zich zal kunnen concentreren op zijn twee centrale activiteiten": de veilingsite eBay en het online betaalsysteem PayPal.