Skype behaalde vorig jaar een recordgroei van 44 procent, het wereldwijde telefoonverkeer steeg met nauwelijks 5 procent. Dat meldt het onderzoeksbureau TeleGeography.

Bellen via internet zit duidelijk in de lift - het is gratis via WiFi, en voor 3G-gebruikers gelden de gangbare tarieven voor mobiel internet -, en de telefoonaanbieders lijken lichtjes onder druk te komen staan.

Naast Skype, kan je namelijk ook nog via Viber en Talk and Voice (Google) over het internet telefoneren. En in de VS heeft Facebook recentelijk een internettelefoondienst geïntegreerd in zijn Messenger-app voor iPhone, een dienst die binnen afzienbare tijd wellicht ook wereldwijd uitgerold zal worden. Moeten de telefoonaanbieders zich zorgen beginnen maken?

Skype behaalde vorig jaar een recordgroei van 44 procent, het wereldwijde telefoonverkeer steeg met nauwelijks 5 procent. Dat meldt het onderzoeksbureau TeleGeography. Bellen via internet zit duidelijk in de lift - het is gratis via WiFi, en voor 3G-gebruikers gelden de gangbare tarieven voor mobiel internet -, en de telefoonaanbieders lijken lichtjes onder druk te komen staan. Naast Skype, kan je namelijk ook nog via Viber en Talk and Voice (Google) over het internet telefoneren. En in de VS heeft Facebook recentelijk een internettelefoondienst geïntegreerd in zijn Messenger-app voor iPhone, een dienst die binnen afzienbare tijd wellicht ook wereldwijd uitgerold zal worden. Moeten de telefoonaanbieders zich zorgen beginnen maken?