De overname moet nog officieel goedgekeurd worden, maar Microsoft kondigde alvast aan dat Skype geïntegreerd wordt in de mobiele update 'Mango'. Dat zal vermoedelijk in de herfst gebeuren.

Microsoft wil de komende jaren een prominente rol spelen op de smartphonemarkt en citeert graag Gartner, dat tegen 2015 een tweede plaats voorspelt voor de softwaregigant uit Redmond, net na Android.

Microsoft loopt zich alvast warm met z'n nieuwe Mango-besturingssysteem (een grote update voor Windows Phone 7). Uiteraard met vlottere interface voor sociale media zoals Twitter, Facebook en Linkedin, webaccess, en met gekoppelde mailboxen.

Opvallend is dat MS meteen meegeeft dat Skype geïntegreerd wordt. Skype is pas onlangs overgenomen voor 8,5 miljard dollar. Die integratie wordt tegen de herfstrelease rondgefietst.

Ook opvallend, maar niet helemaal verrassend is dat Nokia nu ook op de lijst staat van de gsm-producenten die op Mango zullen inhaken.

Nokia en Microsoft tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Nokia zou naar verwachting van analisten tegen de eindejaarskoopjesperiode met zijn 'Mango'' oplossing uitpakken. HTC, LG en Samsung haakten eerder al op Windows 7 in. Nu komen daar op de 'Mango' ook Nokia, Acer, ZTE en Fujitsu bij.

De overname moet nog officieel goedgekeurd worden, maar Microsoft kondigde alvast aan dat Skype geïntegreerd wordt in de mobiele update 'Mango'. Dat zal vermoedelijk in de herfst gebeuren. Microsoft wil de komende jaren een prominente rol spelen op de smartphonemarkt en citeert graag Gartner, dat tegen 2015 een tweede plaats voorspelt voor de softwaregigant uit Redmond, net na Android. Microsoft loopt zich alvast warm met z'n nieuwe Mango-besturingssysteem (een grote update voor Windows Phone 7). Uiteraard met vlottere interface voor sociale media zoals Twitter, Facebook en Linkedin, webaccess, en met gekoppelde mailboxen.Opvallend is dat MS meteen meegeeft dat Skype geïntegreerd wordt. Skype is pas onlangs overgenomen voor 8,5 miljard dollar. Die integratie wordt tegen de herfstrelease rondgefietst. Ook opvallend, maar niet helemaal verrassend is dat Nokia nu ook op de lijst staat van de gsm-producenten die op Mango zullen inhaken. Nokia en Microsoft tekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Nokia zou naar verwachting van analisten tegen de eindejaarskoopjesperiode met zijn 'Mango'' oplossing uitpakken. HTC, LG en Samsung haakten eerder al op Windows 7 in. Nu komen daar op de 'Mango' ook Nokia, Acer, ZTE en Fujitsu bij.