Skype kiest dan toch voor de SIP-standaard en kan daardoor ook diensten voor ondernemingen aanbieden. Skype hanteerde totnogtoe zijn eigen norm.

Skype, het bedrijf dat ip-telefonie wereldwijd bekend maakte, beperkte zijn oplossing tot nu toe tot de markt voor thuisgebruikers, hoewel volgens eigen zeggen 35 procent van zijn 405 miljoen regelmatige gebruikers, zakenlui zijn.

Skype, dat de hete adem van Microsoft en Google voelt, opent nu eindelijk ook voor ondernemingen die over een ip-telefooncentrale beschikken. Daarvoor moet het dan ook de SIP-standaard integreren. SIP staat voor Session Initiation Protocol, de norm die telefoonoplossingen van diverse leveranciers met elkaar laat praten. Skype, dat zijn hoofdzetel in Luxemburg heeft, rekent 2,1 cent per minuut aan voor oproepen naar vaste en mobiele nummers. Oproepen naar Skypenummers zijn gratis.

Skype werd in oktober 2005 voor liefst 2,6 miljard dollar overgenomen door eBay. Vorig jaar stond Skype voor een omzet van 550 miljoen euro.

Skype kiest dan toch voor de SIP-standaard en kan daardoor ook diensten voor ondernemingen aanbieden. Skype hanteerde totnogtoe zijn eigen norm. Skype, het bedrijf dat ip-telefonie wereldwijd bekend maakte, beperkte zijn oplossing tot nu toe tot de markt voor thuisgebruikers, hoewel volgens eigen zeggen 35 procent van zijn 405 miljoen regelmatige gebruikers, zakenlui zijn. Skype, dat de hete adem van Microsoft en Google voelt, opent nu eindelijk ook voor ondernemingen die over een ip-telefooncentrale beschikken. Daarvoor moet het dan ook de SIP-standaard integreren. SIP staat voor Session Initiation Protocol, de norm die telefoonoplossingen van diverse leveranciers met elkaar laat praten. Skype, dat zijn hoofdzetel in Luxemburg heeft, rekent 2,1 cent per minuut aan voor oproepen naar vaste en mobiele nummers. Oproepen naar Skypenummers zijn gratis. Skype werd in oktober 2005 voor liefst 2,6 miljard dollar overgenomen door eBay. Vorig jaar stond Skype voor een omzet van 550 miljoen euro.