Skype gaat GroupMe overnemen, een dienst voor mobiele groepsberichten.

De overname versterkt internettelefoniedienst Skype in twee belangrijke werelden, die van de sociale media en de mobiele. Met GroupMe kunnen gebruikers via hun smartphone in groep communiceren, zowel via berichten en foto's als telefonisch. GroupMe ondersteunt onder meer de mobiele platformen Android, iOS, Windows Phone 7 en Blackberry.

Volgens Skype, dat zelf overgenomen is door Microsoft, blijft het bedrijf GroupMe als dusdanig bestaan en werken, maar gaat de technologie wel geïntegreerd worden in de Skype-producten. Een overnameprijs wordt niet meegedeeld, al melden sommige bronnen de som van 85 miljoen dollar.

Skype gaat GroupMe overnemen, een dienst voor mobiele groepsberichten. De overname versterkt internettelefoniedienst Skype in twee belangrijke werelden, die van de sociale media en de mobiele. Met GroupMe kunnen gebruikers via hun smartphone in groep communiceren, zowel via berichten en foto's als telefonisch. GroupMe ondersteunt onder meer de mobiele platformen Android, iOS, Windows Phone 7 en Blackberry. Volgens Skype, dat zelf overgenomen is door Microsoft, blijft het bedrijf GroupMe als dusdanig bestaan en werken, maar gaat de technologie wel geïntegreerd worden in de Skype-producten. Een overnameprijs wordt niet meegedeeld, al melden sommige bronnen de som van 85 miljoen dollar.