Ip-telefoniebedrijf Skype hoopt 100 miljoen dollar op te halen in een beursgang.

Skype, met hoofdkwartier in Luxemburg, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC documenten ingediend om een beursgang voor te bereiden. Het bedrijf mikt erop 100 miljoen dollar aan aandelen te verkopen.

Skype kwam in november in handen van een investeerdergroep onder leiding van Silver Lake. Die betaalde 2 miljard dollar aan eBay, de vorige eigenaar (die 30 procent van de aandelen behoudt). De oorspronkelijke oprichters, Niklas Zennström en Janus Friss hebben ook opnieuw een aandeel in het bedrijf.

Skype heeft 560 miljoen geregistreerde gebruikers. 1,4 procent daarvan is een betalende gebruiker. In het eerste halfjaar van 2010 groeide de omzet wel met 25 procent, maar daalde de winst met 42 procent.

Ip-telefoniebedrijf Skype hoopt 100 miljoen dollar op te halen in een beursgang. Skype, met hoofdkwartier in Luxemburg, heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC documenten ingediend om een beursgang voor te bereiden. Het bedrijf mikt erop 100 miljoen dollar aan aandelen te verkopen. Skype kwam in november in handen van een investeerdergroep onder leiding van Silver Lake. Die betaalde 2 miljard dollar aan eBay, de vorige eigenaar (die 30 procent van de aandelen behoudt). De oorspronkelijke oprichters, Niklas Zennström en Janus Friss hebben ook opnieuw een aandeel in het bedrijf. Skype heeft 560 miljoen geregistreerde gebruikers. 1,4 procent daarvan is een betalende gebruiker. In het eerste halfjaar van 2010 groeide de omzet wel met 25 procent, maar daalde de winst met 42 procent.