Skype verdwenen uit Chinese app stores

22/11/17 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:26

Bron: Anp

Skype is niet meer te vinden in de App Store van Apple in China. De telefoneer- en berichtenapp is ook verdwenen uit verschillende andere app stores, ontdekte The New York Times.

Skype verdwenen uit Chinese app stores

© reuters

''We zijn er door het ministerie van Publieke Veiligheid op de hoogte van gesteld dat meerdere Voice-over-Internet-Protocol-apps niet voldoen aan lokale wetten. Daarom zijn deze apps verwijderd uit de App Store in China'', liet een woordvoerster van Apple weten.

Skype functioneert nog wel in China, maar gebruikers klagen dat ze niet langer voor Skype-diensten kunnen betalen via Apple. De gebruikers zeggen dat dit al sinds eind oktober het geval is.

Skype is het laatste slachtoffer in de strijd van de Chinese regering om meer en meer grip te krijgen op de stroom aan informatie op internet. Skype is dan ook een van de laatste nog functionerende niet-Chinese apps voor onlinecommunicatie. In september werd WhatsApp geblokkeerd. Daarvoor sneuvelden Gmail, Facebook, Snapchat, Twitter en Telegram al. Deze apps maken allemaal gebruik van berichtenencryptie wat het voor de overheid lastig maakt om de boel te monitoren.

Onze partners