Volgens Skype gaat het om 'een mijlpaal' waardoor mensen Skype Translator kunnen gebruiken voor voice-to-voice en tekst-naar-tekst vertalingen.

Als er gesproken wordt via Skype is het mogelijk om gesprekken te vertalen in het Chinees-Mandarijn, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans. Als er getypt wordt is dit een stuk makkelijker voor de chatdienst, daarbij zijn 50 verschillende talen voorzien.

Wanneer je Skype voor Windows gebruikt komt de functie beschikbaar door op de wereldbol (rechtsboven) te klikken. Hier kan er per persoon een taal gekozen worden. Skype Translator werkt door middel van kunstmatige intelligentie, waardoor de technologie als het goed is alleen nog maar verbeterd naar mate deze meer gebruikt wordt. Of Skype de functie ook uitrolt naar andere platformen is niet bekend.

Gisteren maakte Skype al bekend dat het ook op smartphones groepsgesprekken te beginnen. Video groepsgesprekken op pc kon je al een tijdje voeren maar voor mobiel bleef die functie uit. (WK)

Volgens Skype gaat het om 'een mijlpaal' waardoor mensen Skype Translator kunnen gebruiken voor voice-to-voice en tekst-naar-tekst vertalingen. Als er gesproken wordt via Skype is het mogelijk om gesprekken te vertalen in het Chinees-Mandarijn, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans. Als er getypt wordt is dit een stuk makkelijker voor de chatdienst, daarbij zijn 50 verschillende talen voorzien.Wanneer je Skype voor Windows gebruikt komt de functie beschikbaar door op de wereldbol (rechtsboven) te klikken. Hier kan er per persoon een taal gekozen worden. Skype Translator werkt door middel van kunstmatige intelligentie, waardoor de technologie als het goed is alleen nog maar verbeterd naar mate deze meer gebruikt wordt. Of Skype de functie ook uitrolt naar andere platformen is niet bekend.Gisteren maakte Skype al bekend dat het ook op smartphones groepsgesprekken te beginnen. Video groepsgesprekken op pc kon je al een tijdje voeren maar voor mobiel bleef die functie uit. (WK)