Er waren al enkele dagen geruchten, maar in een mededeling op het officiële blog heeft Skype nu bevestigd dat het Qik overneemt. Qik is een aanbieder van mobiele videosoftware- en services die zijn gebruikers toelaat om altijd en overal videobeelden te schieten, te bewaren en te delen met anderen. Qik is gevestigd in Californië en heeft zo'n 60 werknemers met ook een kantoor in Moskou.

Details over de transactie worden niet meegedeeld, maar Business Insider heeft het over een overnamebedrag van 150 miljoen dollar. Skype hoopt de deal nog deze maand te kunnen afronden en op die manier sterker voor de dag te kunnen komen in video. De mogelijkheid om filmpjes op te nemen en te delen zullen aan de productportfolio worden toegevoegd. Pas vorige maand voegde Skype de mogelijkheid tot het maken van videocalls toe aan de iPhone app. Daarnaast toont Skype zich ook erg geïnteresseerd in de Smart Streaming technologie die door Qik ontwikkeld werd, en die het doorsturen van videobeelden over met name draadloze netwerken sterk optimaliseert.

Qik werd in 2006 opgericht, lanceerde een publieke testversie in 2008, maar wist pas vorig jaar hoge ogen te gooien. Naar eigen zeggen groeide het aantal Qik-gebruikers van 600.000 in het begin van het jaar tot 5 miljoen vorige maand. Die groei komt voort uit de apps die het lanceerde voor iPhone, Android, Symbian, Blackberry en Windows Mobile, en via partnerships met operatoren en handsetfabrikanten.

Er waren al enkele dagen geruchten, maar in een mededeling op het officiële blog heeft Skype nu bevestigd dat het Qik overneemt. Qik is een aanbieder van mobiele videosoftware- en services die zijn gebruikers toelaat om altijd en overal videobeelden te schieten, te bewaren en te delen met anderen. Qik is gevestigd in Californië en heeft zo'n 60 werknemers met ook een kantoor in Moskou. Details over de transactie worden niet meegedeeld, maar Business Insider heeft het over een overnamebedrag van 150 miljoen dollar. Skype hoopt de deal nog deze maand te kunnen afronden en op die manier sterker voor de dag te kunnen komen in video. De mogelijkheid om filmpjes op te nemen en te delen zullen aan de productportfolio worden toegevoegd. Pas vorige maand voegde Skype de mogelijkheid tot het maken van videocalls toe aan de iPhone app. Daarnaast toont Skype zich ook erg geïnteresseerd in de Smart Streaming technologie die door Qik ontwikkeld werd, en die het doorsturen van videobeelden over met name draadloze netwerken sterk optimaliseert. Qik werd in 2006 opgericht, lanceerde een publieke testversie in 2008, maar wist pas vorig jaar hoge ogen te gooien. Naar eigen zeggen groeide het aantal Qik-gebruikers van 600.000 in het begin van het jaar tot 5 miljoen vorige maand. Die groei komt voort uit de apps die het lanceerde voor iPhone, Android, Symbian, Blackberry en Windows Mobile, en via partnerships met operatoren en handsetfabrikanten.