In die eerste drie maanden van 2013 kon Hon Hai Precision Industry, beter bekend onder de merknaam Foxconn, een verkoop genereren van omgerekend zo'n 808,97 miljard Taiwanese dollar (20,66 miljard euro).

Dat is minder dan de 988,34 miljard Taiwanese dollar aan verkopen die het bedrijf in het vierde kwartaal van 2012 kon neerzetten. In het eerste kwartaal van dit jaar haalde het bedrijf een verkoop ter waarde van 1 biljoen Taiwanese dollar.

Analisten zeggen aan Reuters dat het bedrijf te afhankelijk is van Apple en dat de terugvallende verkoop van de iPhone zwaarder doorweegt dan verwacht. Ook voor het tweede kwartaal wordt er weinig positief nieuws verwacht.

Hoewel Foxconn veel meer doet dan iPhones en iPads maken, schat Reuters dat het zo'n zestig tot zeventig procent van zijn omzet uit contracten met Apple haalt. De rest wordt verdeeld onder Nokia, Sony, Dell, HP en andere grote technologiebedrijven.

In die eerste drie maanden van 2013 kon Hon Hai Precision Industry, beter bekend onder de merknaam Foxconn, een verkoop genereren van omgerekend zo'n 808,97 miljard Taiwanese dollar (20,66 miljard euro).Dat is minder dan de 988,34 miljard Taiwanese dollar aan verkopen die het bedrijf in het vierde kwartaal van 2012 kon neerzetten. In het eerste kwartaal van dit jaar haalde het bedrijf een verkoop ter waarde van 1 biljoen Taiwanese dollar.Analisten zeggen aan Reuters dat het bedrijf te afhankelijk is van Apple en dat de terugvallende verkoop van de iPhone zwaarder doorweegt dan verwacht. Ook voor het tweede kwartaal wordt er weinig positief nieuws verwacht.Hoewel Foxconn veel meer doet dan iPhones en iPads maken, schat Reuters dat het zo'n zestig tot zeventig procent van zijn omzet uit contracten met Apple haalt. De rest wordt verdeeld onder Nokia, Sony, Dell, HP en andere grote technologiebedrijven.