Amper één aanbod - Belgacom - kwam binnen naar aanleiding van de aanbesteding die de Federale Overheidsdienst Financiën uitschreef voor telefonie.

"Bijzonder teleurstellend", zegt telecomverantwoordelijke Luc Lornoy. "Zeker omdat we alles in het werk gesteld hebben om de concurrentie maximaal te laten spelen."

Het gaat om een contract van vier jaar, waarbij zo'n 30.000 gebruikers van telefonie moeten voorzien worden: in totaal goed voor 4,5 miljoen belminuten per jaar, 30.000 vaste telefoons en ongeveer 3.000 mobiele toestellen. "Aan de omvang kan het dus niet gelegen hebben", zegt Lornoy.

De aanbesteding was opgedeeld in vier loten: analoog, vast, mobiel en een geconvergeerd luik. "Precies dat laatste liet geïnteresseerden toe om een geoptimaliseerd aanbod naar voor te schuiven", aldus Lornoy.

Interesse was er aanvankelijk wel: op een informatiesessie tekenden onder meer Telenet en Mobistar maar ook integratoren als Nextira-One present.

Waarom precies de concurrenten van Belgacom uiteindelijk afhaakten, weet Lornoy niet -hoewel iedereen het officieel wel spijtig vindt dat ze tot een 'no bid' gekomen zijn.

Op dit moment is de overheidsopdracht nog niet gegund. De beslissing wordt binnenkort genomen.

Voor meer details kan u terecht in Data News nummer 40.

Amper één aanbod - Belgacom - kwam binnen naar aanleiding van de aanbesteding die de Federale Overheidsdienst Financiën uitschreef voor telefonie. "Bijzonder teleurstellend", zegt telecomverantwoordelijke Luc Lornoy. "Zeker omdat we alles in het werk gesteld hebben om de concurrentie maximaal te laten spelen." Het gaat om een contract van vier jaar, waarbij zo'n 30.000 gebruikers van telefonie moeten voorzien worden: in totaal goed voor 4,5 miljoen belminuten per jaar, 30.000 vaste telefoons en ongeveer 3.000 mobiele toestellen. "Aan de omvang kan het dus niet gelegen hebben", zegt Lornoy. De aanbesteding was opgedeeld in vier loten: analoog, vast, mobiel en een geconvergeerd luik. "Precies dat laatste liet geïnteresseerden toe om een geoptimaliseerd aanbod naar voor te schuiven", aldus Lornoy. Interesse was er aanvankelijk wel: op een informatiesessie tekenden onder meer Telenet en Mobistar maar ook integratoren als Nextira-One present. Waarom precies de concurrenten van Belgacom uiteindelijk afhaakten, weet Lornoy niet -hoewel iedereen het officieel wel spijtig vindt dat ze tot een 'no bid' gekomen zijn. Op dit moment is de overheidsopdracht nog niet gegund. De beslissing wordt binnenkort genomen. Voor meer details kan u terecht in Data News nummer 40.