Voor de wedstrijd kwamen 117 voorstellen binnen. Uiteindelijk mochten honderd teams uit 45 scholen hun concept uitwerken met behulp van een Iotopia Rapid Development kit van Intel. In de finale, die gisteren in Technolopolis doorging, mochten de tien finalisten hun project verdedigen voor de jury.

Het winnende concept van Joma Secundair is een pashokje uitgerust met bewegingssensoren. Zo kan je als shopper zien hoe lang de wachtrij is, en kan je zelfs een pashokje reserveren via je smartphone.

Andere ideeën waren onder meer de Smart Mood Energy Grid van het Ensorinstituut dat lichten dimt en inschakelt wanneer je een ruimte betreedt of verlaat. Bij het Damiaaninstituut (Aarschot) kwamen ze met een een sensor die de luchtkwaliteit in de klaslokalen meet. Het VTI uit Veurne kwam dan weer met een idee om correcte reistijden van treinen weer te geven samen met de garantie op een zitplaats.

De wedstrijd wordt georganiseerd door AllThingsTalk, Mobistar en Studio Dott. De bedoeling is om jongeren zo op een leuke manier te laten kennismaken met technologie en internet of things.

Voor de wedstrijd kwamen 117 voorstellen binnen. Uiteindelijk mochten honderd teams uit 45 scholen hun concept uitwerken met behulp van een Iotopia Rapid Development kit van Intel. In de finale, die gisteren in Technolopolis doorging, mochten de tien finalisten hun project verdedigen voor de jury.Het winnende concept van Joma Secundair is een pashokje uitgerust met bewegingssensoren. Zo kan je als shopper zien hoe lang de wachtrij is, en kan je zelfs een pashokje reserveren via je smartphone.Andere ideeën waren onder meer de Smart Mood Energy Grid van het Ensorinstituut dat lichten dimt en inschakelt wanneer je een ruimte betreedt of verlaat. Bij het Damiaaninstituut (Aarschot) kwamen ze met een een sensor die de luchtkwaliteit in de klaslokalen meet. Het VTI uit Veurne kwam dan weer met een idee om correcte reistijden van treinen weer te geven samen met de garantie op een zitplaats.De wedstrijd wordt georganiseerd door AllThingsTalk, Mobistar en Studio Dott. De bedoeling is om jongeren zo op een leuke manier te laten kennismaken met technologie en internet of things.