Het verkeerslicht op het Churchillplein in Rotterdam meet met behulp van een warmtesensor hoeveel fietsers er staan te wachten. Volgens de NOS is de wachttijd nu maximaal twee minuten, maar met de sensor kan dat dertig tot zestig procent minder zijn.

De sensor is in te stellen naargelang de plaats en het tijdstip, maar de bedoeling is dat fietsers sneller kunnen oversteken als er al veel staan te wachten. Op een andere plaats in de stad test Rotterdam ook een licht met regensensor waardoor fietsers bij slecht weer vaker kunnen doorrijden.

Het verkeerslicht op het Churchillplein in Rotterdam meet met behulp van een warmtesensor hoeveel fietsers er staan te wachten. Volgens de NOS is de wachttijd nu maximaal twee minuten, maar met de sensor kan dat dertig tot zestig procent minder zijn.De sensor is in te stellen naargelang de plaats en het tijdstip, maar de bedoeling is dat fietsers sneller kunnen oversteken als er al veel staan te wachten. Op een andere plaats in de stad test Rotterdam ook een licht met regensensor waardoor fietsers bij slecht weer vaker kunnen doorrijden.