Volgens De Tijd is het Westtoer dat het contract gunt aan Citymesh. Sabien Lahaye-Battheu, West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Westtoer bevestigt de aankoop aan de krant.

Het gaat om slimme camera's. Die trekken virtuele lijnen die mensen automatisch tellen wanneer ze over die lijn bewegen. Dat moet zonder menselijke tussenkomst de drukte in bepaalde zones meten. Als het te druk wordt, dan kan er worden ingegrepen om mensen beter te verspreiden of om verkeer te sturen.

Het lijkt dus vooral te gaan om het automatisch tellen van voorbijgangers en niet het meten hoe individuen zich bewegen. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwe zegt aan De Tijd wel dat de data ook kan gedeeld worden met andere partijen, zoals de politie, het Vlaams Verkeerscentrum of de NMBS.

Update 14.30 uur:

De Gegevenbeschermingsautoriteit (GBA) laat weten dat het de inzet van de camera's nauwlettend zal opvolgen en dat het contact zal opnemen met de betrokken partijen. Het zal daarbij ook specifiek kijken naar hoe de technologie er voor zorgt dat de camera's alleen mensen tellen, zonder dat identificatie mogelijk is.

Volgens De Tijd is het Westtoer dat het contract gunt aan Citymesh. Sabien Lahaye-Battheu, West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Westtoer bevestigt de aankoop aan de krant.Het gaat om slimme camera's. Die trekken virtuele lijnen die mensen automatisch tellen wanneer ze over die lijn bewegen. Dat moet zonder menselijke tussenkomst de drukte in bepaalde zones meten. Als het te druk wordt, dan kan er worden ingegrepen om mensen beter te verspreiden of om verkeer te sturen.Het lijkt dus vooral te gaan om het automatisch tellen van voorbijgangers en niet het meten hoe individuen zich bewegen. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwe zegt aan De Tijd wel dat de data ook kan gedeeld worden met andere partijen, zoals de politie, het Vlaams Verkeerscentrum of de NMBS.Update 14.30 uur:De Gegevenbeschermingsautoriteit (GBA) laat weten dat het de inzet van de camera's nauwlettend zal opvolgen en dat het contact zal opnemen met de betrokken partijen. Het zal daarbij ook specifiek kijken naar hoe de technologie er voor zorgt dat de camera's alleen mensen tellen, zonder dat identificatie mogelijk is.