Elk groot technologiebedrijf investeert vandaag de dag dan wel in slimme horloges, volgens de autocomplete-functie van Google(de optelsom van wat de meeste gebruikers als zoekopdracht invoeren) staat de smartwatch synoniem voor een dom en nutteloos gadget.

Als je in Google zoekt op 'smartwatches are', wordt dit aangevuld met de trefwoorden 'dumb', 'stupid' en 'useless'. Geef je 'why smartwatches' in, dan krijg je: 'are stupid' en 'will fail'.

Google
© Google

Maar ach, wie via Google op zoek gaat naar de eigenschappen van Belgen (en alle andere Europeanen), botst ook op misverstanden en weinig snuggere vooroordelen. (MI)

Elk groot technologiebedrijf investeert vandaag de dag dan wel in slimme horloges, volgens de autocomplete-functie van Google(de optelsom van wat de meeste gebruikers als zoekopdracht invoeren) staat de smartwatch synoniem voor een dom en nutteloos gadget. Als je in Google zoekt op 'smartwatches are', wordt dit aangevuld met de trefwoorden 'dumb', 'stupid' en 'useless'. Geef je 'why smartwatches' in, dan krijg je: 'are stupid' en 'will fail'. Maar ach, wie via Google op zoek gaat naar de eigenschappen van Belgen (en alle andere Europeanen), botst ook op misverstanden en weinig snuggere vooroordelen. (MI)