Het lek in de koelkast met typenummer RF28HMELBSR werdgevonden door beveiligingsbedrijf Pen Test Partners. Daardoor zouden hackers logingegevens van Google kunnen buitmaken.

De koelkast maakt gebruik van een beveiligde ssl-verbinding om gegevens uit Gmail Calendar binnen te halen en weer te geven op een scherm in de koelkastdeur. Het gebruikte ssl-certificaat wordt echter niet geverifieerd, ontdekten de onderzoekers. Dit betekent dat hackers met een nepcertificaat gegevens zou kunnen binnenhalen.

De koelkast in kwestie is overigens niet verkrijgbaar in Europa. Samsung heeft The Register laten weten het probleem zo snel mogelijk te onderzoeken.

Bron: Automatiseringgids

Het lek in de koelkast met typenummer RF28HMELBSR werdgevonden door beveiligingsbedrijf Pen Test Partners. Daardoor zouden hackers logingegevens van Google kunnen buitmaken.De koelkast maakt gebruik van een beveiligde ssl-verbinding om gegevens uit Gmail Calendar binnen te halen en weer te geven op een scherm in de koelkastdeur. Het gebruikte ssl-certificaat wordt echter niet geverifieerd, ontdekten de onderzoekers. Dit betekent dat hackers met een nepcertificaat gegevens zou kunnen binnenhalen.De koelkast in kwestie is overigens niet verkrijgbaar in Europa. Samsung heeft The Register laten weten het probleem zo snel mogelijk te onderzoeken.Bron: Automatiseringgids