De sluiting van de vestiging van ST-Ericsson in Zaventem is voor het personeel een complete verrassing en ook onbegrijpelijk, zegt de vakbond LBC.

"Deze site doet aan onderzoek en ontwikkeling, is betrokken in alle projecten van ST-Ericsson rond draadloze verbindingstechnologie en presteert zeer goed", aldus vakbondssecretaris Philippe Bervoets. Door de sluiting verliezen 85 werknemers hun job.

"Gezien de verliezen die het bedrijf opstapelde, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren. Een afslanking, ook in Zaventem, lag in de lijn van de verwachtingen, maar een volledige sluiting van deze site, die de grootste is in Europa op vlak van interconnectiviteit, had niemand zien aankomen", aldus de vakbondsman. De sluiting zal gefaseerd gebeuren en volgens de huidige planning afgerond worden tegen het einde van het eerste kwartaal in 2013.

Pas morgen gaan de onderhandelingen met de directie in het kader van de informatie- en consultatiefase definitief van start. Een aantal van de werknemers zal mogelijk in verre buitenlandse vestigingen van de groep aan de slag kunnen, zoals in Singapore.

"Tijdens een personeelsvergadering hebben de werknemers de directie duidelijk laten verstaan dat ze dit dossier ernstig zal moeten afhandelen, zoniet komen er acties. Er is nog geen stakingsaanzegging ingediend, maar leveringen van software aan andere vestigingen van de groep zouden wel eens in het gedrang kunnen komen", waarschuwde Bervoets.

Bron: Belga

De sluiting van de vestiging van ST-Ericsson in Zaventem is voor het personeel een complete verrassing en ook onbegrijpelijk, zegt de vakbond LBC. "Deze site doet aan onderzoek en ontwikkeling, is betrokken in alle projecten van ST-Ericsson rond draadloze verbindingstechnologie en presteert zeer goed", aldus vakbondssecretaris Philippe Bervoets. Door de sluiting verliezen 85 werknemers hun job. "Gezien de verliezen die het bedrijf opstapelde, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren. Een afslanking, ook in Zaventem, lag in de lijn van de verwachtingen, maar een volledige sluiting van deze site, die de grootste is in Europa op vlak van interconnectiviteit, had niemand zien aankomen", aldus de vakbondsman. De sluiting zal gefaseerd gebeuren en volgens de huidige planning afgerond worden tegen het einde van het eerste kwartaal in 2013. Pas morgen gaan de onderhandelingen met de directie in het kader van de informatie- en consultatiefase definitief van start. Een aantal van de werknemers zal mogelijk in verre buitenlandse vestigingen van de groep aan de slag kunnen, zoals in Singapore. "Tijdens een personeelsvergadering hebben de werknemers de directie duidelijk laten verstaan dat ze dit dossier ernstig zal moeten afhandelen, zoniet komen er acties. Er is nog geen stakingsaanzegging ingediend, maar leveringen van software aan andere vestigingen van de groep zouden wel eens in het gedrang kunnen komen", waarschuwde Bervoets. Bron: Belga