Smartfin, dat zich toelegt op startups in de financiële sector, legt 2,8 miljoen euro op tafel in de een financieringsronde van het Finse MariaDB. In totaal haalde het bedrijf 11 miljoen op in deze ronde, vooral afkomstig van bestaande investeerders. Dat schrijft De Tijd.

MariaDB telt momenteel 12 miljoen gebruikers in 45 landen. Onder meer Wikipedia, SAP en HP zijn klant. De man achter het bedrijf, en huidig CTO, is Michael Windenius, de man die ooit mee MySQL oprichtte vooraleer het in 2008 te verkopen aan Sun Microsystems. Beide systemen zijn overigens vernoemd naar zijn dochters Maria en My.

Smartfin, dat zich toelegt op startups in de financiële sector, legt 2,8 miljoen euro op tafel in de een financieringsronde van het Finse MariaDB. In totaal haalde het bedrijf 11 miljoen op in deze ronde, vooral afkomstig van bestaande investeerders. Dat schrijft De Tijd.MariaDB telt momenteel 12 miljoen gebruikers in 45 landen. Onder meer Wikipedia, SAP en HP zijn klant. De man achter het bedrijf, en huidig CTO, is Michael Windenius, de man die ooit mee MySQL oprichtte vooraleer het in 2008 te verkopen aan Sun Microsystems. Beide systemen zijn overigens vernoemd naar zijn dochters Maria en My.