Topsporters moeten hun verblijfsgegevens leveren aan dopingautoriteiten, zodat ze makkelijk gelokaliseerd kunnen worden voor dopingcontroles. Een app van Nederlandse bodem maakt dit eenvoudiger voor atleten. Zo kunnen ze hun whereabouts mobiel invoeren, wijzigen en doorsturen. De GPS-functie kan de verblijfplaats van de atleet ook automatisch opsporen.

Olympische Spelen

Meer dan de helft van de Nederlandse atleten gebruikte de whereabouts-app vorige zomer al tijdens de Olympische Spelen in Londen, en ook op de Paralympische Spelen werd er door 49 Nederlandse atleten gebruik van gemaakt. Buiten de Spelen om moeten ongeveer 300 atleten eveneens hun whereabouts doorgeven. Meer dan 90 procent doet dit virtueel.

Wereld Anti-Dopingagentschap

Nu gaat het Wereld Anti-Dopingagentschap (WADA) de whereabouts-app ook internationaal invoeren, zodat ruim 25.000 atleten van over de hele wereld er hun verblijfsgegevens mee kunnen bezorgen aan hun dopingautoriteit of federatie. De gegevens kunnen zowel manueel ingevoerd worden als automatisch op basis van GPS-technologie.

De applicatie is beschikbaar voor iPhone, Android en BlackBerry.

Topsporters moeten hun verblijfsgegevens leveren aan dopingautoriteiten, zodat ze makkelijk gelokaliseerd kunnen worden voor dopingcontroles. Een app van Nederlandse bodem maakt dit eenvoudiger voor atleten. Zo kunnen ze hun whereabouts mobiel invoeren, wijzigen en doorsturen. De GPS-functie kan de verblijfplaats van de atleet ook automatisch opsporen. Olympische Spelen Meer dan de helft van de Nederlandse atleten gebruikte de whereabouts-app vorige zomer al tijdens de Olympische Spelen in Londen, en ook op de Paralympische Spelen werd er door 49 Nederlandse atleten gebruik van gemaakt. Buiten de Spelen om moeten ongeveer 300 atleten eveneens hun whereabouts doorgeven. Meer dan 90 procent doet dit virtueel. Wereld Anti-Dopingagentschap Nu gaat het Wereld Anti-Dopingagentschap (WADA) de whereabouts-app ook internationaal invoeren, zodat ruim 25.000 atleten van over de hele wereld er hun verblijfsgegevens mee kunnen bezorgen aan hun dopingautoriteit of federatie. De gegevens kunnen zowel manueel ingevoerd worden als automatisch op basis van GPS-technologie. De applicatie is beschikbaar voor iPhone, Android en BlackBerry.