Aan de hand van een pollenweerbericht, dat voorspellingen kan doen tot vijf dagen ver, kan de patiënt de nodige voorzorgsmaatregelen treffen tegen pollenallergie.

De pollenvoorspellingen worden gegenereerd op basis van een statistisch model dat de locatie van de gebruiker (de metingen van zo'n twintig Belgische steden zijn beschikbaar) koppelt aan weerberichten, historische data en standaard pollenkalenders. De app kan ook 'gepersonaliseerd' worden: de gebruiker kan aangeven aan welk plantentype hij precies allergisch is.

De Pollen-Info app - beschikbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store voor Android - is een initiatief van het medische bedrijf MSD Belgium, en wordt ook onder meer ondersteund door de Astma- en Allergiekoepel.

Aan de hand van een pollenweerbericht, dat voorspellingen kan doen tot vijf dagen ver, kan de patiënt de nodige voorzorgsmaatregelen treffen tegen pollenallergie. De pollenvoorspellingen worden gegenereerd op basis van een statistisch model dat de locatie van de gebruiker (de metingen van zo'n twintig Belgische steden zijn beschikbaar) koppelt aan weerberichten, historische data en standaard pollenkalenders. De app kan ook 'gepersonaliseerd' worden: de gebruiker kan aangeven aan welk plantentype hij precies allergisch is. De Pollen-Info app - beschikbaar in de App Store van Apple en de Google Play Store voor Android - is een initiatief van het medische bedrijf MSD Belgium, en wordt ook onder meer ondersteund door de Astma- en Allergiekoepel.