De Zuid-Koreaanse elektronicagigant verdiende 25 procent meer aan zijn spullen dan in dezelfde periode vorig jaar: ruim 8 biljoen Won (5,6 miljard euro). Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers.

Samsung haalt die megawinst vooral uit smartphones en halfgeleiders, chips die voor computergeheugens worden gebruikt. De prijs daarvan is fors gestegen doordat het aanbod kleiner is geworden als gevolg van brand bij de Chinese concurrent SK Hynix.

Samsung is de grootste fabrikant van smartphones, televisies en geheugenchips ter wereld. De onderneming liet eerder deze maand al weten een recordwinst te verwachten. Volgens voorlopige cijfers zou de operationele winst uitkomen op 10,1 biljoen won (bijna 7 miljard euro). Dat getal blijkt nog iets hoger te liggen: 10,2 biljoen Won. (Belga/TV)

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant verdiende 25 procent meer aan zijn spullen dan in dezelfde periode vorig jaar: ruim 8 biljoen Won (5,6 miljard euro). Dat blijkt uit de nieuwe kwartaalcijfers. Samsung haalt die megawinst vooral uit smartphones en halfgeleiders, chips die voor computergeheugens worden gebruikt. De prijs daarvan is fors gestegen doordat het aanbod kleiner is geworden als gevolg van brand bij de Chinese concurrent SK Hynix. Samsung is de grootste fabrikant van smartphones, televisies en geheugenchips ter wereld. De onderneming liet eerder deze maand al weten een recordwinst te verwachten. Volgens voorlopige cijfers zou de operationele winst uitkomen op 10,1 biljoen won (bijna 7 miljard euro). Dat getal blijkt nog iets hoger te liggen: 10,2 biljoen Won. (Belga/TV)