Dat meldt L'Echo, op basis van gegevens van het studiebureau GfK.

In totaal bracht de verkoop van smartphones 835 miljoen euro op, een toename met 22 procent tegenover 2013.

Van grote invloed op de meerverkoop was de lancering van iPhone 6 van Apple in september 2014. Tegelijk hadden enkele telecombedrijven een speciaal aanbod met daarin korting op de smartphone.

Bijna 3 Belgen op 4 hebben intussen een smartphone, aldus L'Echo.

Gewone mobieltjes werden ook nog behoorlijk verkocht. Er gingen er vorig jaar bijna 1 miljoen over de toonbank. Daarnaast werden 1,1 miljoen tablets verkocht, een daling met 6 procent qua verkoop, maar een grotere daling qua omzet: die daalde met 14 procent naar 306 miljoen euro.

(Belga/RR)

Dat meldt L'Echo, op basis van gegevens van het studiebureau GfK.In totaal bracht de verkoop van smartphones 835 miljoen euro op, een toename met 22 procent tegenover 2013.Van grote invloed op de meerverkoop was de lancering van iPhone 6 van Apple in september 2014. Tegelijk hadden enkele telecombedrijven een speciaal aanbod met daarin korting op de smartphone. Bijna 3 Belgen op 4 hebben intussen een smartphone, aldus L'Echo. Gewone mobieltjes werden ook nog behoorlijk verkocht. Er gingen er vorig jaar bijna 1 miljoen over de toonbank. Daarnaast werden 1,1 miljoen tablets verkocht, een daling met 6 procent qua verkoop, maar een grotere daling qua omzet: die daalde met 14 procent naar 306 miljoen euro.(Belga/RR)