Dat belooft chipmaker Qualcomm. Het bedrijf introduceert Quick Charge 3.0 dat begin volgend jaar breed ondersteund zal worden. Dankzij deze laadtechnologie zijn smartphones 38 procent sneller opgeladen dan bij Quick Charge 2.0.

Een gemiddelde batterij kan met gebruik van Quick Charge 3.0 in 35 minuten voor 80 procent zijn opgeladen, zegt het bedrijf. Met de huidige versie 2.0 is in dezelfde tijd een accu voor 60 procent opgeladen.

Quick Charge 3.0 is voorzien van een algoritme waardoor de telefoon en de lader zelf kunnen bepalen hoeveel spanning precies nodig is om op te laden. Daarmee zou het laden efficiënter moeten verlopen. Met de bestaande technologieën werken opladers standaard op een vastgestelde spanning. Voorwaarde is wel dat het toestel tijdens het opladen niet warmer is dan 40 graden Celsius.

Qualcomm is een belangrijke leverancier van chips voor smartphones. De nieuwe versie van de Quick Charge-technologie zal volgens het bedrijf vanaf volgend jaar breed ondersteund worden. Diverse smartphones worden al eerder voorzien van de snellere oplaadtechnologie. Dat gaat om toestellen die werken met de nieuwere Snapdragons 430, 617, 618, 620 en 830.

Dat belooft chipmaker Qualcomm. Het bedrijf introduceert Quick Charge 3.0 dat begin volgend jaar breed ondersteund zal worden. Dankzij deze laadtechnologie zijn smartphones 38 procent sneller opgeladen dan bij Quick Charge 2.0. Een gemiddelde batterij kan met gebruik van Quick Charge 3.0 in 35 minuten voor 80 procent zijn opgeladen, zegt het bedrijf. Met de huidige versie 2.0 is in dezelfde tijd een accu voor 60 procent opgeladen.Quick Charge 3.0 is voorzien van een algoritme waardoor de telefoon en de lader zelf kunnen bepalen hoeveel spanning precies nodig is om op te laden. Daarmee zou het laden efficiënter moeten verlopen. Met de bestaande technologieën werken opladers standaard op een vastgestelde spanning. Voorwaarde is wel dat het toestel tijdens het opladen niet warmer is dan 40 graden Celsius.Qualcomm is een belangrijke leverancier van chips voor smartphones. De nieuwe versie van de Quick Charge-technologie zal volgens het bedrijf vanaf volgend jaar breed ondersteund worden. Diverse smartphones worden al eerder voorzien van de snellere oplaadtechnologie. Dat gaat om toestellen die werken met de nieuwere Snapdragons 430, 617, 618, 620 en 830.