De verkoop van smartphones ondervindt geen nadeel van de economische crisis. Volgens marktonderzoeker IDC veranderden er in het derde kwartaal 43,3 miljoen exemplaren van eigenaar, goed voor een meerverkoop van 4,2 procent.

Het aanhoudende succes van smartphones zoals de iPhone en de BlackBerry komt voor een stuk omwille van de grotere functionaliteit van dergelijke toestellen. Ook de introductie van de verschillende app-stores zorgt voor een enorme boost. Via de applicatiewinkel van Apple bijvoorbeeld, kan je nu al 100.000 toepassingen en games downloaden.

In tegenstelling tot wat velen denken, blijft Nokia marktleider in smartphoneland met een aandeel van bijna 38 procent. Research In Motion (BlackBerry) bekleedt de tweede plaats met een marktaandeel van 19 procent, en mag zich op de borst kloppen omdat het de sterkste toename kon optekenen ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar: ruim 35 procent.

Apple (iPhone) is derde met een marktaandeel van 17,1 procent, en HTC komt met 5,6 procent van de markt op de vierde plaats. Het Koreaanse bedrijf zag zijn marktaandeel met bijna 15 procent groeien.

IDC verwacht heel wat van Android, het besturingssysteem voor smartphones van Google. Het aantal leveranciers dat toestellen op de markt gooit die draaien op Android, groeit immers gestaag. Dat er binnenkort alweer een nieuwe versie op de markt komt, kan er volgens de analist toe leiden dat Android snel een belangrijke positie zal veroveren op de markt.

De verkoop van smartphones ondervindt geen nadeel van de economische crisis. Volgens marktonderzoeker IDC veranderden er in het derde kwartaal 43,3 miljoen exemplaren van eigenaar, goed voor een meerverkoop van 4,2 procent. Het aanhoudende succes van smartphones zoals de iPhone en de BlackBerry komt voor een stuk omwille van de grotere functionaliteit van dergelijke toestellen. Ook de introductie van de verschillende app-stores zorgt voor een enorme boost. Via de applicatiewinkel van Apple bijvoorbeeld, kan je nu al 100.000 toepassingen en games downloaden. In tegenstelling tot wat velen denken, blijft Nokia marktleider in smartphoneland met een aandeel van bijna 38 procent. Research In Motion (BlackBerry) bekleedt de tweede plaats met een marktaandeel van 19 procent, en mag zich op de borst kloppen omdat het de sterkste toename kon optekenen ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar: ruim 35 procent. Apple (iPhone) is derde met een marktaandeel van 17,1 procent, en HTC komt met 5,6 procent van de markt op de vierde plaats. Het Koreaanse bedrijf zag zijn marktaandeel met bijna 15 procent groeien. IDC verwacht heel wat van Android, het besturingssysteem voor smartphones van Google. Het aantal leveranciers dat toestellen op de markt gooit die draaien op Android, groeit immers gestaag. Dat er binnenkort alweer een nieuwe versie op de markt komt, kan er volgens de analist toe leiden dat Android snel een belangrijke positie zal veroveren op de markt.