Smartphones stemmen Samsung somber

06/07/18 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

Samsung wordt somberder over de groei van zijn resultaten. Smartphones worden minder goed verkocht, en daardoor denkt het bedrijf dat het langzaam is gegroeid in de maanden van april tot en met juni. De problemen bij de smartphones overschaduwen de sterke prestaties van de chipdivisie.

Smartphones stemmen Samsung somber

Samsung stelde de S9 en S9 plus begin dit jaar voor © REUTERS

Samsung is de grootste producent van smartphones, chips en televisies ter wereld. De onderneming denkt dat het resultaat in het tweede kwartaal met iets meer dan 5 procent is gegroeid, tot omgerekend ruim 11,5 miljard euro. De omzet komt mogelijk uit op omgerekend 44,4 miljard euro, bijna 5 procent minder dan vorig jaar. Gedetailleerde cijfers worden eind juli bekend.

De belangrijke chiptak van Samsung dendert door en zal het zevende recordkwartaal op rij beleven. Maar analisten maken zich zorgen dat Samsung steeds meer onder druk komt te staan door de matige prestaties bij de mobieltjestak. Uit onderzoeksdata blijkt al dat de laatste Galaxy S9 Plus smartphone wereldwijd slechter wordt verkocht dan de iPhone 8 van concurrent Apple. Dat komt onder meer door teleurstellende verkopen in Europa. In grote markten als China en India heeft Samsung last van concurrentie van goedkopere merken als Xiaomi en Huawei.

Lees meer over: