Uit een online enquête van de socialistische vakbond ABVV - waarbij 1.760 werknemers bevraagd werden tussen 20 maart en 10 april 2013 - blijkt dat werknemers 'technostress' krijgen door de telefoons, tablets of computers die ze in het kader van hun werk krijgen.

92 procent van de bevraagden heeft te maken met mobiele apparaten op de werkvloer. Het gevaar is dat deze toestellen ook steeds vaker buiten de werkuren gebruikt worden, en dat zo de grens tussen werk en privé vervaagt.

60 procent van de respondenten is buiten de uren 'vaak' of 'af en toe' bereikbaar op het werktoestel. 50 procent controleert in privékringen veelvuldig of geregeld zijn werkmails, en 7,9 procent doet dit zelfs voortdurend. De drang om haast continu met het werk bezig te zijn, wordt anno 2013 dus steeds groter.

Uit een online enquête van de socialistische vakbond ABVV - waarbij 1.760 werknemers bevraagd werden tussen 20 maart en 10 april 2013 - blijkt dat werknemers 'technostress' krijgen door de telefoons, tablets of computers die ze in het kader van hun werk krijgen. 92 procent van de bevraagden heeft te maken met mobiele apparaten op de werkvloer. Het gevaar is dat deze toestellen ook steeds vaker buiten de werkuren gebruikt worden, en dat zo de grens tussen werk en privé vervaagt. 60 procent van de respondenten is buiten de uren 'vaak' of 'af en toe' bereikbaar op het werktoestel. 50 procent controleert in privékringen veelvuldig of geregeld zijn werkmails, en 7,9 procent doet dit zelfs voortdurend. De drang om haast continu met het werk bezig te zijn, wordt anno 2013 dus steeds groter.