De Japanse elektronicafabrikant Panasonic gaat vanaf maart smartphones verkopen in Europa. Het bedrijf hoopt tussen april 2012 en maart 2013 1,5 miljoen stuks aan de man te kunnen brengen op het Oude Continent. Tot op heden bouwt Panasonic alleen smartphones voor de Japanse markt, maar het bedrijf wil in Europa een nieuw water- en stofdicht toestel lanceren, met een 4,3 inch Amoled-scherm. Het besturingssysteem wordt Android.

Hoe de nieuwkomer gaat heten, is nog niet duidelijk. Panasonic overweegt naast Japan en Europa ook in andere delen van de wereld smartphones te gaan verkopen. Zo staan ook Noord-Amerika en de rest van Azië op het wensenlijstje. Die eventuele intredes zijn afhankelijk van de reacties op de Panasonic-smartphones in Europa.

Panasonic heeft nog nooit smartphones verkocht bij ons, maar wel andere soorten mobiele telefoons. Het stopte daar in 2005 mee, omdat de prijsconcurrentie naar eigen zeggen te groot was.

De Japanse elektronicafabrikant Panasonic gaat vanaf maart smartphones verkopen in Europa. Het bedrijf hoopt tussen april 2012 en maart 2013 1,5 miljoen stuks aan de man te kunnen brengen op het Oude Continent. Tot op heden bouwt Panasonic alleen smartphones voor de Japanse markt, maar het bedrijf wil in Europa een nieuw water- en stofdicht toestel lanceren, met een 4,3 inch Amoled-scherm. Het besturingssysteem wordt Android. Hoe de nieuwkomer gaat heten, is nog niet duidelijk. Panasonic overweegt naast Japan en Europa ook in andere delen van de wereld smartphones te gaan verkopen. Zo staan ook Noord-Amerika en de rest van Azië op het wensenlijstje. Die eventuele intredes zijn afhankelijk van de reacties op de Panasonic-smartphones in Europa. Panasonic heeft nog nooit smartphones verkocht bij ons, maar wel andere soorten mobiele telefoons. Het stopte daar in 2005 mee, omdat de prijsconcurrentie naar eigen zeggen te groot was.