Smartwatch hoeft niet futuristisch te zijn

08/03/14 om 05:53 - Bijgewerkt om 05:53

Bron: Datanews

Het ene na het ander technologiemerk pakte de laatste tijd uit met een smartwatch. Die zien die eruit alsof ze weggelopen zijn uit 'Star Trek'. Maar dat hoeft absoluut niet, bedacht de Hongaarse designer Gábor Balogh.

Smartwatch hoeft niet futuristisch te zijn

© Gábor Balogh

Baloghs horloge ziet er heel anders uit dan, pakweg, de Pebble of de Samsung Gear Fit, de smartwatches die recent hoge ogen gooiden. De Hongaar vertrok van de Havana, en horloge van het Zweedse merk Triwa, dat hem daar genereus toestemming voor gaf. Hij verving de wijzerplaat door een rond aanraakscherm en ontwierp daar een interface voor.

Het resultaat is een klassiek horloge dat je ook met een deftig pak kan dragen. Maar het heeft wel alle snufjes van de science fiction-achtige concurrenten: GPS, sms, hartslagmeter, agenda, weer, muziekspeler en - vanzelfsprekend - datum en uur.

Het horloge is voorlopig niet meer dan weldoordachte fantasie. Maar het wordt wel bijzonder goed onthaald. Balogh zette zijn concept op de designsite Behance en van daar uit werd het massaal opgepikt door de technologiesites.

Het wachten is nu tot de Hongaar wordt ingehuurd door een technologiehuis dat de budgetten in huis heeft om hem zijn idee ook te laten uitvoeren.

Lees meer over:

Onze partners