De mobiele telefoon rukt wereldwijd steeds verder op als medium om berichten mee te versturen, zo blijkt uit een internationaal onderzoek. Inmiddels wordt bijna driekwart van alle elektronische boodschappen met een mobieltje verstuurd. Een jaar geleden was dat nog maar 60 procent. Overigens zijn de meeste mobiele berichten sms'jes. Dat maakte onderzoeksbureau TNS NIPO, dat het Nederlandse deel van de studie voor zijn rekening nam, bekend.

Nederland hobbelt achter de trend aan, zo blijkt uit het onderzoek. Daar wordt 39 procent van alle elektronische berichten mobiel verstuurd. In andere volwassen economieën in West-Europa en Noord-Amerika is dat gemiddeld 49 procent.

Opvallend is dat vooral in opkomende markten als China, India en Rusland de mobiele telefoon veel wordt gebruikt om boodschappen te versturen. Volgens TNS NIPO slaan consumenten in die landen de stap naar de computer over en gaan zij direct over op de mobiele telefoon.

Voor e-mail blijft de computer het meest gebruikte medium. Maar dat kan volgens de onderzoekers snel veranderen gezien de opmars van de smartphone, die geschikt is voor e-mail en internet. Inmiddels heeft 20 procent van de mobiele bellers wereldwijd een smartphone. Ook op dat terrein loopt Nederland achter met 14 procent, tegen 17 procent gemiddeld in Europa.

Bron: Belga

De mobiele telefoon rukt wereldwijd steeds verder op als medium om berichten mee te versturen, zo blijkt uit een internationaal onderzoek. Inmiddels wordt bijna driekwart van alle elektronische boodschappen met een mobieltje verstuurd. Een jaar geleden was dat nog maar 60 procent. Overigens zijn de meeste mobiele berichten sms'jes. Dat maakte onderzoeksbureau TNS NIPO, dat het Nederlandse deel van de studie voor zijn rekening nam, bekend. Nederland hobbelt achter de trend aan, zo blijkt uit het onderzoek. Daar wordt 39 procent van alle elektronische berichten mobiel verstuurd. In andere volwassen economieën in West-Europa en Noord-Amerika is dat gemiddeld 49 procent. Opvallend is dat vooral in opkomende markten als China, India en Rusland de mobiele telefoon veel wordt gebruikt om boodschappen te versturen. Volgens TNS NIPO slaan consumenten in die landen de stap naar de computer over en gaan zij direct over op de mobiele telefoon. Voor e-mail blijft de computer het meest gebruikte medium. Maar dat kan volgens de onderzoekers snel veranderen gezien de opmars van de smartphone, die geschikt is voor e-mail en internet. Inmiddels heeft 20 procent van de mobiele bellers wereldwijd een smartphone. Ook op dat terrein loopt Nederland achter met 14 procent, tegen 17 procent gemiddeld in Europa. Bron: Belga