In de stad Antwerpen is 'sms-parkeren', een parkeerplaats betalen per sms, een enorm succes. Parkeerbedrijf Gapa onderhandelt nu met uitbaters van betaalparkings om ook daar de technologie in te voeren.

Al 20 procent van de 'bovengrondse' parkeerbonnetjes wordt in Antwerpen per sms betaald, schrijft de Standaard. Dat is een onverhoopt succes na anderhalf jaar. Enkele weken geleden werd de 500.000ste parkeer-sms verstuurd.

Gapa, het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen, spreekt nu ook met betaalparkings om het systeem daar in te voeren. Bedoeling is dan dat je bij het binnenrijden een ticket neemt. Wanneer je opnieuw wil vertrekken, stuur je een sms met de code op het ticket. Aan de slagboom gekomen, weet het systeem al dat je betaald hebt. "Aanschuiven aan betaalautomaten of knoeien met klein of groot geld is verleden tijd", klinkt het bij Gapa.

Onder meer uitbater Q-Park is het idee wel genegen, al ziet het bedrijf ook technologische vraagstukken. Zo moet het bedrijf er wel voor zorgen dat er in heel de (vaak ondergrondse) parking gsm-dekking is. Ook is het nog niet duidelijk of je in de betaalparkings net als bovengronds per sms een afrekening per minuut zal krijgen. Nu betaal je in de parkings nog vaak per uur.

In de stad Antwerpen is 'sms-parkeren', een parkeerplaats betalen per sms, een enorm succes. Parkeerbedrijf Gapa onderhandelt nu met uitbaters van betaalparkings om ook daar de technologie in te voeren. Al 20 procent van de 'bovengrondse' parkeerbonnetjes wordt in Antwerpen per sms betaald, schrijft de Standaard. Dat is een onverhoopt succes na anderhalf jaar. Enkele weken geleden werd de 500.000ste parkeer-sms verstuurd. Gapa, het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen, spreekt nu ook met betaalparkings om het systeem daar in te voeren. Bedoeling is dan dat je bij het binnenrijden een ticket neemt. Wanneer je opnieuw wil vertrekken, stuur je een sms met de code op het ticket. Aan de slagboom gekomen, weet het systeem al dat je betaald hebt. "Aanschuiven aan betaalautomaten of knoeien met klein of groot geld is verleden tijd", klinkt het bij Gapa. Onder meer uitbater Q-Park is het idee wel genegen, al ziet het bedrijf ook technologische vraagstukken. Zo moet het bedrijf er wel voor zorgen dat er in heel de (vaak ondergrondse) parking gsm-dekking is. Ook is het nog niet duidelijk of je in de betaalparkings net als bovengronds per sms een afrekening per minuut zal krijgen. Nu betaal je in de parkings nog vaak per uur.